Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 12 02

Buvęs krašto apsaugos viceministras M.Abukevičius eis pareigas Japonijoje

Buvęs krašto apsaugos ministras Margiris Abukevičius keliasi į Japoniją – Lietuvos ambasadoje eis gynybos patarėjo pareigas. Apie tai M.Abukevičius pranešė feisbuke.
Margiris Abukevičius
Margiris Abukevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Nuo sausio pradėsiu eiti gynybos patarėjo pareigas Lietuvos ambasadoje Tokijuje. Išvykstu su svarbia misija – prisidėti prie gynybos dėmens stiprinimo plėtojant strateginę partnerystę su Japonija bei gynybos ryšių kūrimo su kitomis vienmintėmis Indijos ir Ramiojo vandenyno valstybėmis“, – feisbuke rašė buvęs viceministras.

M.Abukevičius įvertino ir pastaruosius dvejus metus, praleistus dirbant ministerijoje.

„Tai buvo Lietuvą bei pasaulį pakeitę du metai ir neeilinė patirtis. Ačiū visiems, kurie pasitikėjo ir kurie dirbo išvien, manau, kad padarėm daug.

Dviejų metų darbo rezultatus galėčiau apibendrinti taip – daugiau sąjungininkų Lietuvoje, daugiau paramos Ukrainai, mažiau Kinijos ir Rusijos technologijų ir daugiau partnerysčių bei investicijų kibernetinio saugumo srityje“, – rašė jis.

M.Abukevičius anksčiau dirbo gynybos patarėju ir kibernetikos atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje ES, kur, anot ministerijos, aktyviai prisidėjo formuojant Lietuvos poziciją ES saugumo ir gynybos bei kibernetinio saugumo klausimais.

M.Abukevičius ministerijoje dirbo nuo 2004 metų.

2004–2014 metais jis ėjo pareigas, susijusias su ES saugumo ir gynybos politikos bei ES reikalų koordinavimo klausimais, dirbo pirmininkavimo ES Tarybai komandoje.

M.Abukevičius yra baigęs magistro bei bakalauro studijas Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, studijavo Berlyne ir Ženevoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius