-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 02 25

Buvęs „Literatūros ir meno“ vadovas Kornelijus Platelis supainiojo interesus

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nusprendė, kad buvęs ilgametis kultūrinio savaitraščio „Literatūra ir menas“ vyriausiasis redaktorius Kornelijus Platelis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.
Kornelijus Platelis
Kornelijus Platelis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
K.Platelis, būdamas Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo tarybos pirmininko pavaduotoju, pernai lapkritį nenusišalino priimant sprendimą skirti 59 tūkst. eurų valstybės finansinę paramą savaitraščiui „Literatūra ir menas“, kurios vadovas jis buvo 13 metų.

„Komisija nusprendė, kad tai yra nepateisinamas elgesys. Klausimų, susijusių buvusia darboviete, su kuria K.Platelis turi sutartinių santykių ir gauna honorarus už straipsnius, nereikėtų svarstyti“, – BNS sakė VTEK sekretoriato vadovas Tomas Čaplinskas.

Kai laikraščiui buvo skiriama parama, K.Platelis jau nevadovavo leidiniui. Jis teigė, kad su leidiniu „neturi nieko bendro“ nuo pernai vasaros.

Kai laikraščiui buvo skiriama parama, K.Platelis jau nevadovavo leidiniui. Jis teigė, kad su leidiniu „neturi nieko bendro“ nuo pernai vasaros.

„Parama buvo skirta lapkričio mėnesį, o aš nuo liepos 11 dienos nebedirbu „Literatūroje ir mene“, – BNS sakė jis.

K.Platelis yra žymus Lietuvos poetas, eseistas ir vertėjas, literatūrinių renginių organizatorius. 2002 metais jis apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija.

Parama „Literatūrai ir menui“, kartu su kitais kultūriniais leidiniais, iš Spaudos, radijo ir televizijos remimo fondo skiriama kasmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius