Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 20

Buvęs operos ir baleto teatro vadovas G.Kėvišas teismui skundžia atleidimą

Buvęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovas Gintautas Kėvišas teismui apskundė savo atleidimą iš pareigų bei kitus nepalankius kultūros ministrės sprendimus.
Gintautas Kėvišas
Gintautas Kėvišas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip BNS nurodė ministerija, savo atleidimą G.Kėvišas Vilniaus apylinkės teismui apskundė praėjusį penktadienį, patikslinęs dar gegužę teiktą prašymą panaikinti vieną iš jam skirtų nuobaudų – pastabą.

Jis taip pat apskundė ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson sprendimą panaikinti dar 2016-ųjų rugsėjį vykusio konkurso į LNOBT vadovus rezultatus – šį dar ministro Šarūno Biručio skelbtą konkursą laimėjo G.Kėvišas ir taip buvo užsitikrinęs LNOBT direktoriaus vietą dar vienai 5 metų kadencijai, kuri turėjo prasidėti šių metų liepą.

Skundą nagrinėjęs Vilniaus apygardos administracinis teismas šiuo metu prašo teisėjų kolegijos išaiškinti, ar skundą turėtų nagrinėti jis, ar bendros kompetencijos teismas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gintautas Kėvišas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gintautas Kėvišas

G.Kėvišo iniciatyva LNOBT dar balandį buvo pateikęs skundą ir dėl ministrės sprendimo stabdyti teatro investicijų finansavimą nenumatant pinigų vykdomiems scenos atnaujinimo darbams. Liepos 13-ąją, jau vadovaujant laikinajam direktoriui Sigitui Žutautui, teatras skundą atsiėmė, o Kultūros ministerija registravo siūlymą Vyriausybei atnaujinti investicijas skiriant beveik 1,8 mln. eurų.

G.Kėvišas taip pat buvo apskundęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą pripažinti jį pažeidus Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, tačiau praėjusią savaitę Vilniaus apygardos administracinis teismas skundą atmetė. VTEK tuomet pripažino, kad G.Kėvišas supainiojo viešuosius ir privačius interesus spręsdamas klausimus, susijusius su sūnaus bendrove „Riverside music LTD“ ir su savo kita darboviete „Vilniaus festivaliai“. Praėjusią savaitę VTEK konstatavo, kad G.Kėvišas, kaip LNOBT direktorius, neužtikrino, jog interesus laiku deklaruotų ir jo pavaldiniai – jis pripažintas šiurkščiai pažeidęs įstatymus, kadangi tai jau antras pažeidimas per metus.

Nei G.Kėvišo advokatas Gintautas Bartkus, nei pats G.Kėvišas savo teisinių veiksmų nekomentuoja.

G.Kėvišas BNS sakė šiuo metu atostogaujantis Lietuvoje ir tolesnių planų neatskleidžia.

Žinote, dabar tiesiog mėgaujuosi gyvenimu.

„Nieko nekomentuosiu šioje vietoje, kaip buvo iki šiolei, taip ir bus. Esu dabar Lietuvoje, ką tik grįžau iš užsienio ir vėl išvažiuosiu. Žinote, dabar tiesiog mėgaujuosi gyvenimu“, – BNS sakė G.Kėvišas.

15 metų LNOBT vadovavęs G.Kėvišas atleistas birželio viduryje – L.Ruokytė-Jonsson rėmėsi ministerijos komisijos išvadomis, kad jis sistemingai painiojo viešuosius ir privačius interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius