Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 21

Buvęs parlamentaras Saulius Stoma emigravo į Airiją

Buvęs Seimo narys Saulius Stoma šiuo metu ne tik rašo knygą apie Garliavos įvykius, bet ir, kaip pats sako, puse etato dirba anūkių aukle Airijoje. Tikru emigrantu S.Stoma savęs dar nevadina, mat nuolat grįžta ir į Lietuvą. Kol kas buvęs parlamentaras neprognozuoja, kiek laiko gyvens užsienyje.
Saulius Stoma
Saulius Stoma / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Saulius Stoma, Cork, Airija“, – taip šiuo metu peticijas internete pasirašo buvęs Seimo narys.

Tiesa, portalui 15min.lt jis teigė dar nenutaręs Airijoje likti ilgam. „Na, ne visai emigravau. Pusiau  taip. Dabar tarp Lietuvos ir Airijos gyvensiu. Išvažiavau po rinkimų, per Kalėdas grįžau su abiem anūkėm, o dabar vėl čia, nors savaitės pabaigoje vėl skrisiu į Lietuvą“, – pasakojo S.Stoma.

Prižiūri anūkes

Savo išvykimo gyventi į užsienį buvęs politikas nesureikšmina. Pasak S.Stomos šiais laikais, ar gyventi Airijoje, ar  Nidoje nėra didelio skirtumo.

„Kelionė iki Vilniaus iš Nidos kainuoja ir užtrunka turbūt tiek pat, o gal ir brangiau, kiek iki Korko nuskristi“, – dėstė S.Stoma.

Politikas teigia, kad dabartiniam jo pagrindiniam užsiėmimui – knygos rašymui – gyvenamoji vieta nesvarbi, todėl netekęs vietos parlamente vyras nedvejodamas išvyko į Airiją pagelbėti dukrai Laimai Marijai auginti keturmetes dvynukes.

Dabar mano pirmaeilės pareigos rašytojo, o antraeilės, galima sakyti, anūkių auklės.

S.Stoma aiškino, kad šiuo metu dvynės lanko mokyklėlę, kurioje užsiėmimai trunka pusdienį, todėl jo pagalba praverčia: buvęs parlamentaras mergaites pasiima iš mokyklėlės ir pabūna su jomis iki iš darbų grįžta tėvai.

„Dabar mano pirmaeilės pareigos rašytojo, o antraeilės, galima sakyti, anūkių auklės“, – šmaikštavo buvęs parlamentaras.

„Auklės darbas Airijoje tiek pat apmokamas, kiek Seimo nario Lietuvoje“, – paklaustas, ar Airijoje ieškos ir kokio darbelio, šyptelėjo S.Stoma.

S.Stomos žentas ispanas Airijoje turi tatuiruočių saloną, o dukra dirba vaikiškų drabužių parduotuvės vadybininke.

Domisi vietos politika

Gyvendamas Airijoje S.Stoma rando laiko domėtis ir vietos politikos aktualijomis. „Stebiu čia įvykius, tai atrodo, kad ketverius metus grįžau atgal. Baisu, kokios diskusijos dėl taupymo vyksta, išeidinėjimai iš partijų, trankymai durų“, – pasakojo jis.

Primename, kad S.Stoma Lietuvos Seime dirbo ketverius metus. Praėjusių metų rudenį vykusius Seimo rinkimuose jis dalyvavo su „Drąsos kelio“ partija, tačiau į parlamentą išrinktas nebuvo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius