Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 06

Buvęs prezidentės patarėjas Linas Balsys tapo visuomeninio judėjimo vadovu

Buvęs prezidentės patarėjas Linas Balsys tapo visuomeninio judėjimo „Žmonės sprendžia“ pirmininku.
Linas Balsys
Linas Balsys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Linas Balsys

L.Balsio vadovaujamas judėjimas Registrų centre įregistruotas penktadienį kaip asociacija.

Be buvusio šalies vadovės patarėjo tarp judėjimo steigėjų yra dar aštuoni asmenys.

Naujojo judėjimo vadovas BNS pirmadienį sakė, kad organizacija kilo „iš mūsų parašų rinkimo prieš atominę elektrinę kampanijos“. Tačiau, jo teigimu, judėjimo veikla neapsiribos vien energetikos ar atominės elektrinės problematika.

„Mes nusprendėme aktyvinti tokio pobūdžio veiklą, kad jie geriau suprastų žaliųjų vertybių, demokratijos ir pilietiškumo svarbą. Tiesiog nusprendėme, kad reikia nebaigti tos iniciatyvos, ją įforminti kaip judėjimą. Kviečiame žmonės, kuriems artimos žaliosios vertybės, debatai, diskusijos, prie mūsų judėjimo jungtis. Bet tai sietųsi ne vien su energetika ar atomine elektrine, nes tokio kalbėjimo trūksta ir visais kitais klausimais, ką bepaimtume  – sveikatos apsaugą ar teisinę sistemą“, – dėstė L.Balsys.

Į politinę veiklą pastaruoju metu įsitraukęs buvęs prezidentės patarėjas pažymėjo, kad naujasis judėjimas su artėjančiais rinkimais į Seimą „tiesiogiai“ nėra susijęs ir atskiro sąrašo nekels.

„Tiesiogiai nesusijęs, nes ketinimas dalyvauti rinkimuose yra asmeniškas mano apsisprendimas, šis tęsimas susijęs su ta veikla, kurią pradėjome, kuri vyko gana sėkmingai“, – teigė jis, pridūręs, kad judėjimas rinkimuose rems kandidatus, kurie palaikys žaliąsias idėjas.

L.Balsys yra buvęs žurnalistas, vėliau ėjo prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovo spaudai pareigas. Pastaruoju metu jis vadovavo viešajai įstaigai Žaliosios politikos institutas. Šio instituto atstovai su kitais iniciatyvinės grupės nariais siekė surengti referendumą atominės elektrinės statybų klausimu, tačiau nesėkmingai. Vėliau referendumą paskelbė Seimas.

L.Balsys liepos pabaigoje registravosi savarankišku politinės kampanijos dalyviu sostinės Karoliniškių apygardoje.

Kad būtų registruotas kandidatu Seimo rinkimuose, L.Balsys turės surinkti ne mažiau kaip 1000 jo kandidatavimą remiančių apygardos rinkėjų parašų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius