Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 04

Buvęs prezidento Brazausko patarėjas išvengė kalėjimo

Teismas patikėjo už reketą teisto verslininko Albino Buzūno atgaila ir skyrė jam itin švelnią bausmę.
A.Buzūnas iš balos išlipo, galima sakyti, sausas.
A.Buzūnas iš balos išlipo, galima sakyti, sausas. / LNK nuotr.
Temos: 1 Reketas

Vilniaus apygardos teismas penktadienį paskelbė, kad buvęs prezidento Algirdo Brazausko patarėjas A.Buzūnas neturės sėsti į kalėjimą, nors jam už reketą grėsė iki 10 metų nelaisvės. Teismas A.Buzūnui tik dvejiems metams apribojo laisvę ir nurodė naktimis būti namie, pranešė LNK žinios.

A.Buzūnas buvo kaltinamas turto prievartavimu stambiu mastu. Jis teigė, kad su nukentėjusiuoju turėjo bendrą verslą. Paskui sušlubavo A.Buzūno sveikata. Kai pasigydęs grįžo, buvęs kompanionas pasakė, kad pinigų nėra. A.Buzūnas įsteigė skolų išieškojimo bendrovę. Jo nurodymu bendrovės vadovė Edita Vitkauskaitė siuntinėdama mobiliąsias žinutes mėgino spausti verslininką, kad šis gražintų neva A.Buzūnui priklausiančius pinigus, pasakojo LNK.

Prokuratūros duomenimis, iš verslininko Rimanto Budniko Buzūnas reikalavo trijų šimtų tūkstančių litų. Pagaliau sutarė dėl septyniasdešimties tūkstančių litų. Imitavę nusikalstamos veikos modelį, pareigūnai sulaikė A.Buzūną, kai šis paėmė trisdešimt penkis tūkstančius litų.

Teisme jis atsiprašė nukentėjusiojo ir pripažino kaltę. Nukentėjęs verslininkas atleido. E.Vitkauskaitei laisvė apribota metams. Ji įpareigota užsiregistruoti darbo biržoje. A.Buzūnas finansavo A.Brazausko prezidento rinkimų kampaniją, buvo jo patarėjas, bet iš pareigų atleistas įtarus, jog supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius