-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 20

Buvęs Rudaminos seniūnas Tadeušas Kulakovskis valstybės tarnyboje negalės dirbti trejus metus

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija paskelbė, kad buvęs Rudaminos seniūnas T.Kulakovskis dirbti valstybės tarnautoju negalės trejus metus ir turės sumokėti 1 883 eurų baudą.
Tadeušo Kulakovskio byla teisme
Tadeušo Kulakovskio byla teisme / Rūtos Strakšaitės nuotr.
Temos: 1 Rudamina

Teismas išnagrinėjo T. Kulakovskio gynėjo apeliacinį skundą, kuriuo advokatas prašė panaikinti pirmos instancijos teismo nuosprendį ir išteisinti 2013 m. rugpjūtį dėl dokumentų klastojimo, panaudojimo ir piktnaudžiavimo kaltu pripažintą buvusį Rudaminos seniūną.

Nustatyta, kad T. Kulakovskis, būdamas Rudaminos seniūnu, ne tik piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, bet ir viršijo įgaliojimus būdamas atsakingas už seniūnijos viešuosius darbus, lėšų skirstymą ir kitą materialinį turtą.

Vilniaus rajono apylinkės teismas T. Kulakovskį nuteisė už 13 nusikaltimų (dokumentų klastojimą ir panaudojimą) ir už vieną tęstinę nusikalstamą veiką (piktnaudžiavimą).

Jam buvo paskirta subendrinta16 tūkst. litų (per 4 633 eurų) dydžio bauda ir atimta teisė trejus metus dirbti Lietuvos Respublikos vietos savivaldos struktūrose.

Nustatyta, kad T. Kulakovskis, būdamas Rudaminos seniūnu, ne tik piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, bet ir viršijo įgaliojimus būdamas atsakingas už seniūnijos viešuosius darbus, lėšų skirstymą ir kitą materialinį turtą.

Neigimą vadina gynyba

Vilniaus apygardos teismo nuosprendyje pažymima, jog tai, kad T. Kulakovskis neigia padaręs jam inkriminuotus nusikaltimus, teisėjų kolegija vertina kaip gynybą.

Taip pat skundą nagrinėję teisėjai nesutiko su pirmos instancijos teismo nusikalstamos veikos – dokumentų klastojimo ir panaudojimo – kvalifikavimu, kad tos pačios rūšies nusikaltimai buvo kvalifikuoti kaip atskiri.

Šie nusikaltimai apeliacinį skundą nagrinėjusių teisėjų laikyti vienu tęstiniu nusikaltimu, už kurį įstatyme numatyta bausmė, nėra susijusi su laisvės atėmimu. Už jį skiriama piniginė bauda, kurios dydis ženkliai mažesnis nei numatytas šios bausmės maksimalus dydis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius