-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 29

Buvęs STT vadovas Ž.Bartkus išvyksta į Moldovą

Buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Žydrūnas Bartkus nerado patrauklių galimybių dirbti Lietuvoje – jis išvyksta tęsti profesinės karjeros į Moldovą.
Žydrūnas Bartkus
Žydrūnas Bartkus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ž.Bartkus penktadienį savo paskyroje „Facebook“ pranešė, kad baigęs tarnybą STT, šiais metais turėjo net keletą progų pasidalinti patirtimi su kolegomis iš kitų šalių:

„Kartu su ekspertais iš Ukrainos, JAV ir Japonijos atlikome itin išsamų Ukrainos antikorupcinės institucijos NABU veiklos vertinimą ir pateikėme net 150 rekomendacijų, kaip dar būtų galima patobulinti ir taip efektyvią šios institucijos veiklą.

Taip pat kartu su NABU profesionalais ieškojome galimų būdų, kaip išspręsti dažnai aukšto lygio korupcijos tyrimų metu iškylančias problemas, pavyzdžiui, kaip užtikrinti greitų ir, svarbiausia, objektyvių ekspertų išvadų gavimą.

Dirbdami su kita, didesne tarptautinių ekspertų komanda, įvertinome rizikas, su kuriomis susiduria tarptautinių partnerių Ukrainai teikiama parama. Mano vaidmuo – korupcijos rizikų įvertinimas“.

Ž.Bartkus šiemet dalijosi savo antikorupcine patirtimi su Ukrainos Ministro Pirmininko pavaduotoja, jos komanda ir Ukrainos institucijomis, atsakingomis už Ukrainos euroatlantinę integraciją. Įdomi ir prasminga patirtis.

Buvęs STT vadovas taip pat pranešė, kad po Naujųjų metų švenčių laikinai kelsis į kitą šalį kandidatę įstoti į Europos Sąjungą – Moldovą.

„Dirbdamas Europos Sąjungos aukšto lygio patarėjų misijoje turėsiu galimybę pasidalinti savo patirtimi su Moldovos institucijomis, atsakingomis už pinigų plovimo prevenciją ir neteisėtai, taip pat ir korupcijos būdu, įgyto turto grąžinimą valstybei“, – rašo jis.

Prezidentas Gitanas Nausėda Ž.Bartkų, pasibaigus jo penkerių metų kadencijai, atleido kovo pabaigoje, nepasiūlęs jo dar vienai kadencijai. Ž.Bartkus tuomet atsisakė kito jam siūlyto posto, nes norėjo pats spręsti dėl savo tolesnės karjeros. Prezidentas Ž.Bartkų atleido dar neturėdamas kito kandidato. Vėliau jis pasirinko buvusį policijos vadovą Liną Pernavą, kuris buvo gegužės pabaigoje buvo paskirtas naujuoju STT vadovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius