-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 02

Buvęs Viktoro Uspaskicho bendražygis Viktoras Muntianas apie Darbo partiją: „Tai – politinė sekta“

Buvęs Darbo partijos lyderio bendražygis Viktoras Muntianas svečiuodamasis TV3 laidoje „Savaitės komentarai“ teigė, kad „partija“ – per doras pavadinimas šiam junginiui (Darbo partijai – 15min.lt), o kur kas taikliau ją vadinti politine sekta.
Viktoras Muntianas.
Viktoras Muntianas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Paklaustas, kodėl nepaisant visų skandalų, šiuose Seimo rinkimuose žmonės ir vėl parodė pasitikėjimą Darbo partija ir jos vedliu, V.Muntianas teigė:

„Labai daug eterio. Labai daug vietos žiniasklaidos puslapiuose. Tiesos apie tą veiklą ten nebuvo sakoma. Buvo sakoma tai, ką V.Uspaskichas norėjo pasakyti“, – kalbėjo V.Muntianas.

V.Uspaskichu jis teigė nepasitikintis todėl, kad tiksliai žino, kad šis jam melavo.

Aš įtariu, kad žmogus net įtiki tuo, ką meluoja. Melavo apie viską – apie verslą, apie politinę veiklą, apie finansavimą, apie asmeninį gyvenimą. Reiškia apie viską melavo. Teigė V.Muntianas.

„Melavo praktiškai apie viską dėl ko mes tarėmės, apie ką kalbėjome. Visą tą mūsų bendradarbiavimo laikotarpį. Jis tai daro pakankamai įtikinimai. Aš įtariu, kad žmogus net įtiki tuo, ką meluoja. Melavo apie viską – apie verslą, apie politinę veiklą, apie finansavimą, apie asmeninį gyvenimą. Reiškia apie viską melavo“, – teigė V.Muntianas.

Jis prisiminė pokalbį vykusį tuomet, kai buvo išrinktas Seimo pirmininku. 

„Po dviejų dienų mes susitikome su Artūru Paulausku Seimo pirmininko kabinete. Apie laikotarpį, kurio aš betarpiškai nemačiau tarp 2000-ųjų ir 2004-ųjų, man tikrai paryškino, kad tuo metu man buvo meluojama. Apie tą laikotarpį man papasakojo A.Paulauskas“, – sakė buvęs V.Uspaskicho bendražygis.

Tačiau šiandien A.Paulauskas priklauso Darbo partijai.

„Tie ėjimai šiandien yra būtent tokie. Prisitaikymas yra visur. Labai plačiai paplitęs toks dalykas. Ypatingai politikoje. Tai nieko nauja“, – komentavo V.Muntianas.

Paklaustas, ar prie V.Uspaskicho liko tik prisitaikėliai, jis teigė, kad žmonės, turėję savo nuomonę ir tą nuomonę bandė ginti, buvo priversti išeiti.

Anot jo, tokie žmonės kaip Vytautas Gapšys, Loreta Graužinienė, Kęstutis Daukšys, jei ir turi savo nuomonę, jos neišsako.

„Ten yra viena nuomonė – V.Uspaskicho. Visi kiti jai pritaria“, – sakė V.Muntianas.

Kodėl Darbo partijos vedlys dabar neranda kandidatų į ministrus?

„Mano supratimu, tai nekompetencijos klausimas. Įsivaizduoju, kad būtų labai kvaila daryti visų akivaizdoje tai specialiai. Tai – akivaizdus nekompetencijos pavyzdys“.

Paklaustas, ar A.Butkevičius pajėgus valdyti V.Uspaskichą, laidoje dalyvavęs V.Muntianas teigė:

„Socialdemokratų partija yra pakankamai stipri, jei padės visa partija“.

Anot jo, „partija yra per doras pavadinimas tam junginiui“ (Darbo partijai – 15min.lt). „Aš tai vadinu politine sekta, kai visi tarnauja vienam lyderiui“, – sakė laidos pašnekovas.

Jis taip pat pridūrė, kad mes buvome ir esame netoli V.Uspaskicho svajonės tapti šalies premjeru įgyvendinimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius