Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 22

Buvusi karinė bazė Vilniuje: neaptverta teritorija su griūvančiais pastatais

Vilniuje, Kalnėnų rajone, apleista buvusi karinė bazė kelia susirūpinimą šalia gyvenantiems. Kitoje Moldovos gatvės pusėje esantis pastatų kompleksas yra avarinės būklės, neaptvertas, nesaugomas, o vos už kelių metrų nuo jo – vaikų žaidimų aikštelė.
Griūvantis pastatas apleistoje buvusios karinės bazės teritorijoje
Griūvantis pastatas apleistoje buvusios karinės bazės teritorijoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės tinklalapyje pateikta peticija, kuria siekiama atkreipti dėmesį į nesaugius objektus apleistoje buvusios karinės bazės teritorijoje prie Moldovos gatvės. Peticijoje rašoma, kad atšilus orams vaikai gali užklysti ir patyrinėti teritoriją, o kadangi pastatai yra griūvantys – tik ir lauk skaudžios nelaimės.

Vaizdas – kraupus

15min žurnalistai apsilankė šioje teritorijoje. Pastatai yra suniokoti, avarinės būklės: kai kur vos laikosi plytos, įlūžusios grindys, aplink nuolaužos, stiklo šukės, šiukšlės. Teritorijoje esama ir bunkerių, kurie irgi neatrodo saugūs.

Buvusią karinę bazę nuo gyvenamųjų namų skiria tik medžiai, pro kuriuos nesunku praeiti. Be to, šalia jų yra ir vaikų žaidimų aikštelė. Anksčiau vieta buvo aptverta spygliuota viela, tačiau iš gyvenvietės pusės ji yra nuplėšta arba jos išvis nėra.

Tad čia užklysti pasivaikščioti gali bet kas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Neaptverta buvusi karinė bazė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Neaptverta buvusi karinė bazė

Priklauso Turto bankui

Peticijoje rašoma, kad teritorija priklauso valstybės įmonei Turto bankui. Įmonės atstovė viešiesiems ryšiams Aušra Pocienė 15min informavo, kad Turto bankas pasitikėjimo teise valdo 25 hektarų buvusios karinės teritorijos sklypą ir jame esančius statinius. Sklypą ketinama parduoti.

Šis objektas yra parduodamas, už kurį gautomis lėšomis būtų tęsiama Valstybės saugumo departamento pastatų komplekso Pilaitės prospekte statyba, – teigia A.Pocienė.

„Šis objektas yra įrašytas į Atnaujinamo valstybės nekilnojamojo turto sąrašą kaip parduodamas turtas, už kurį gautomis lėšomis būtų tęsiama Valstybės saugumo departamento pastatų komplekso Pilaitės prospekte statyba. Šiuo metu Turto bankas yra paskelbęs viešąjį vertinimo paslaugų pirkimą. Bus nustatyta šio objekto rinkos vertė, pagal kurią bus nustatyta pradinė jo pardavimo viešajame aukcione kaina, ir turtas bus parduodamas aukcione“, – teigė A.Pocienė.

Turto banko atstovė viešiesiems ryšiams sakė, kad Vilniaus miesto savivaldybė šiuo metu rengia naują miesto bendrąjį planą ir pasiūlymus dėl šios teritorijos sprendinių žadama sukonkretinti 2017 metų viduryje.

A.Pocienė taip pat teigė, kad teritorijoje ne vieną kartą buvo pakabinta įspėjamųjų ženklų, draudžiančių ten vaikščioti, įvažiavimai apjuosiami įspėjamosiomis juostomis, tačiau po kurio laiko jų tiesiog nebelieka. Norint aptverti tokio dydžio teritoriją, reikėtų nemažų investicijų.

Po to, kai teritorija susidomėjo 15min, Turto bankas pranešė vėl pakabinęs įspėjamuosius ženklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius