Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 05

Buvusi Lazdijų verslo informacijos centro direktorė į projektą įtraukė ir „mirusių sielų“

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Alytaus apskrities skyriaus pareigūnai kartu su Alytaus rajono apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame buvusi viešosios įstaigos Lazdijų verslo informacijos centro direktorė B. B. kaltinama dokumentų klastojimu.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Tyrimo metu išaiškinta, kad įgyvendinant projektą „Alytaus regiono verslo aplinkos gerinimas, modernizuojant verslo paslaugų tinklo įstaigų technines bazes, įvedant naujas paslaugas verslui ir didinant SVV įmonių veiklos plėtrą ir konkurencingumą“, finansuojamą pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų 2004–2006 metų bendrojo programavimo dokumento priemonę „Verslo aplinkos gerinimas“, viešosios įstaigos vadovė suklastojo anglų kalbos mokymo kursų pažymėjimų registracijos žurnalus ir dalyvių sąrašus. Suklastotuose dokumentuose buvo įrašyta, kad mokymuose dalyvavo 15 asmenų, jiems įteikti anglų kalbos baigimo pažymėjimai. Išaiškinta, kad viešosios įstaigos direktorė B. B. kaip anglų kalbos mokymo kurso dalyvius įrašė ne tik savo pažįstamus ar kaimynus, tačiau ir išgalvotas asmenų pavardes. Apklausose liudytojai patvirtino, kad anglų kalbos kursuose nedalyvavo, kursų baigimo pažymėjimų negavo, savo vardu nepasirašė jokių dokumentų. Suklastotus dokumentus viešosios įstaigos Lazdijų verslo informacijos centro direktorė pateikė projektą vykdančiai viešajai įstaigai Alytaus verslo inkubatoriui apskaityti.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Alytaus rajono apylinkės teismui. Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už dokumentų klastojimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius