-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 04

Buvusį „Tauragės šilumos tinklų“ direktorių Vaclovą Karbauskį klampina pirkiniai iš žmonos

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nusprendė, jog buvęs Tauragės rajono savivaldybės valdomos UAB „Tauragės šilumos tinklai“ direktorius Vaclovas Karbauskis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, kuomet du kartus pratęsė sutartis dėl baldų pirkimo iš savo sutuoktinės įmonės ir užtikrino sąskaitų apmokėjimą.
Vaclovas Karbauskis
Vaclovas Karbauskis / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Komisijos nuomone, apie iškilusį interesų konfliktą buvęs minėtos bendrovės vadovas turėjo informuoti jį į pareigas paskyrusį asmenį – bendrovės valdybą – ir nusišalinti nuo visų tarnybinių veiksmų, susijusių su žmonos valdoma įmone.

Iš tyrimo medžiagos matyti, jog V.Karbauskis nesiėmė jokių veiksmų vengti interesų konflikto ir elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog toks konfliktas yra.

Tauragės rajono savivaldybės tarybos narys ir Kontrolės komiteto pirmininkas Tomas Arvasevičius pranešime rėmėsi portalo „taurageszinios.lt“ publikacija.

Teigta, jog V.Karbauskio vadovaujama UAB „Tauragės šilumos tinklai“ per ketverius metus (2011-2015 m.) nupirko baldų už daugiau nei 17 tūkst. eurų iš UAB „Ralbera“, kurios direktorė ir akcininkė yra V.Karbauskio žmona.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius