-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 22

Buvusi VERT pirmininkė I.Žilienė pirmadienį pradės dirbti energetikos viceministre

Buvusi Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininkė Inga Žilienė pirmadienį pradės dirbti energetikos viceministre. Ji bus trečioji viceministrė Dainiaus Kreivio komandoje, pranešė Energetikos ministerija.
Inga Žilienė
Inga Žilienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ji kuruos energetikos rinkos konkurencingumo skatinimo, energijos ir jos išteklių prekybos ir rinkos funkcionavimo, elektros gamybos bei kitus klausimus.

„Mano prioritetai – vietinės generacijos pajėgumų didinimas bei ES Žaliojo kurso nuostatų perkėlimas, nes tai būtinos sąlygos sėkmingai Lietuvos integracijai į Europos Sąjungos energetikos rinką“, – pranešime sakė I.Žilienė.

Energetikos ministras Dainius Kreivys ketvirtadienį Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos posėdyje sakė, kad trečiasis viceministras bus atsakingas už sektoriaus konkurencingumą.

„Trečioji sritis yra energetikos sektoriaus konkurencingumas – žemesnės kainos, gaminančių vartotojų teisinga ekosistema, kad galėtų jie vystytis į priekį. (...) Tikrai bus kompetentingas ir gerbiamas žmogus energetikos sektoriuje“, – sakė D.Kreivys.

I.Žilienės kadencija VERT vadovės poste baigėsi sausio 20 dieną.

Matematikos bei vadybos ir verslo administravimo išsilavinimą turinti I.Žilienė iki 2016-ųjų dirbo Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) vadovo pavaduotoja, yra atstovavusi Lietuvai Europos elektroninių ryšių reguliuotojų institucijoje.

Energetikos ministerijoje jau dirba du viceministrai – už atsinaujinančios energetikos vystymą atsakinga Daiva Garbaliauskaitė ir Albinas Zananavičius, jis kuruoja energetikos europinės darbotvarkės bei skirtingų energetikos sričių politikos klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius