Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 20

Buvusiam VTF vadovui – byla dėl „Alitos“ privatizavimo konkurso (atnaujinta 17.44 val.)

Skandalingoje istorijoje Povilas Milašauskas kaltinamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi.

Prokurorai pateikė kaltinimą buvusiam valstybės įmonės Valstybinis Turto fondas (VTF) generaliniam direktoriui P.Milašauskui.

Italą pašalino neteisėtai

Kaip pirmadienį pavakarę pranešė Vilniaus apygardos prokuratūros atstovas spaudai Aleksandras Juozapaitis, prokurorai Vilniaus miesto 3 apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl neteisėto Italijos respublikos piliečio Luigiterzo Bosca pašalinimo iš bendrovės „Alita“ privatizavimo proceso.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas buvęs VTF generalinis direktorius, iš šio posto skandalingai pasitraukęs daugiau nei prieš trejus metus, 2006-ųjų kovą. P.Milašauskas nutarė trauktis netrukus po to, kai paaiškėjo, kad jis neturėjo teisės dirbti su slaptais dokumentais, su kuriais jis privalėjo būti susipažinęs, jei norėjo priimti teisingus sprendimus „Alitos“ privatizavimo konkurse.

15min.lt primena, kad italų verslininkas L.Bosca už privatizuojamą Alytaus įmonę siūlė didžiausią – 90,7 mln. litų kainą, bet VTF sprendimu buvo pašalintas iš konkurso, o „Alita“ 2003 metais parduota jos vadovų kompanijai už kuklią 57,55 mln. litų sumą.

P.Milašauską prokurorai kaltina nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 228 str. 1 d. (piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi), padarymu.

Pagarsėjo ir kaip brakonierius

2004 metų rudenį P. Milašausko pavardė buvo linksniuojama brakonieriavimo skandale.

Tuometinis VTF vadas su trim bičiuliais, iš kurių du buvo jo pavaldiniai, Ignalinos rajone įkliuvo aplinkosaugininkams, kai neteisėtai medžiojo. Tarnybiniame VTF visureigyje „Hyundai Terracan“ pareigūnai rado trijų stirnų kūnus.

Už brakonieriavimą P. Milašauskui skirta bauda, be to, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pareiškė, kad brakonierius pažeidė ir tarnybinę etiką. Tačiau P.Milašauskas iš posto tąsyk nepasitraukė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius