Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 08

Buvusiems Arūno Valinsko bendražygiams už parašų klastojimą skirtos baudos

Už parašų klastojimą Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas penktadienį kaltais pripažino keturis Tautos prisikėlimo partijos pirmininko Arūno Valinsko štabe dirbusius vilniečius ir visus juos nubaudė juos piniginėmis baudomis po 6,5 tūkst litų.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Visiems skirta vienoda – 50 minimalių gyvenimo lygių bauda, nors Generalinė prokuratūra siūlė gerokai didesnes ir skirtingas baudas.

Teismas paskelbė, kad parašų klastojimu buvo parodyta nepagarba valstybei ir laisviems rinkimams.

Generalinės prokuratūros prokuroro Aleksandro Kazakovo teigimu, kaltinamieji veikė kaip bendrininkų grupė. Tuo metu kaltinamieji tai neigė, sakydami, kad noras klastoti parašus kilo spontaniškai.

„Nusikaltimas nesunkus, bet jis daro žalą valstybės institucijų prestižui“, – sakė prokuroras A.Kazakovas. Jis mano, kad lengvinančių aplinkybių byloje nėra, nes kaltinamieji kaltę pripažino tik iš dalies.

Dainius Stelmokas, Justinas Daubara ir Ingrida Jočienė yra prisipažinę, kad 2009 metų balandžio 1-ąją Seimo Konstitucijos salėje klastojo parašus ir į parašų rinkimo lapus įrašė išgalvotus žmones. Tik buvęs A.Valinsko prezidento rinkimų štabo vadovas Vytas Karsokas kaltę neigė.

Parašai klastoti 2009-ųjų balandžio 1-ąją, kad tuometinis Seimo pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos lyderis A.Valinskas galėtų dalyvauti prezidento rinkimuose. Paaiškėjus, kad trūksta 800 parašų, nuspręsta tuščias grafas užpildyti išgalvotais vardais ir pavardėmis, išgalvojant jų kitus anketinius duomenis bei asmens dokumentų serijas ir numerius. Bylos duomenimis, nustatyta, jog suklastoti 98 parašai.

A.Valinskas surinktus parašus įteikė VRK, bet netrukus atsiėmė savo kandidatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius