Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 30

Buvusio „Ekoagros“ vadovo A.Makarevičiaus teismas į darbą negrąžino, bet priteisė tris algas

Buvusiam VšĮ „Ekoagros“ vadovui Antanui Makarevičiui nepavyko per teismą grįžti vadovauti įstaigai, tačiau Kauno apylinkės teismas įpareigojo buvusią darbovietę sumokėti jam trijų mėnesių algą. Buvęs VšĮ direktorius tuo nėra patenkintas – sprendimą skųs.
Antanas Makarevičius
Antanas Makarevičius

Kauno apylinkės teismas praėjusį penktadienį nusprendė A.Makarevičiaus ieškinį prieš Žemės ūkio ministeriją (ŽŪM) ir „Ekoagros“ tenkinti iš dalies.

A.Makarevičius teismo prašė būti grąžinamas į darbą ir kompensacijos už priverstinės pravaikštos laiką iki vienerių metų, tačiau teismas šio prašymo netenkino.

Jei atleidimas būtų pripažintas teisėtu, o taip ir įvyko, buvęs VšĮ vadovas prašė iš ŽŪM ir „Ekoagros“ jam priteisti trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio kompensaciją, nes jis augina vaiką, tad įspėti apie atleidimą jį reikėjo ne prieš mėnesį, kaip buvo padaryta, o prieš keturis.

Teismas priteisė „Ekoagros“ sumokėti buvusiam vadovui 7,3 tūkst. eurų.

Teismas tam pritarė ir priteisė „Ekoagros“ sumokėti buvusiam vadovui 7,3 tūkst. eurų – trijų jo vidutinių atlyginimų dydžio kompensaciją.

A.Makarevičius teismui sakė, jog buvo atleistas todėl, kad priklauso Darbo partijai.

2014 metų balandį „Ekoagros“ vadovavęs „darbietis“ dabar jau buvusio žemės ūkio ministro Broniaus Markausko buvo atleistas 2018-ųjų sausį. Iki tol jis ilgai turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

Teismo balandžio pradžioje apklaustas B.Markauskas teigė, kad A.Makarevičiaus atleidimo priežastys buvo darbinės, nesusijusios su jo priklausymu partijai.

„Taigi, liudytojo parodymai nepatvirtina diskriminacinio atleidimo iš darbo motyvo. Kitų įrodymų, pagrindžiančių ieškinyje akcentuojamą ieškovo diskriminavimą narystės politinėje partijoje pagrindu, ieškovas nepateikė“, – motyvus, kodėl negrąžina A.Makarevičiaus į darbą, dėsto teismas.

A.Makarevičius pirmadienį 15min sakė, kad teismo sprendimu nėra patenkintas.

„Nes turbūt ne piniguose esmė, o tame, kaip su tavimi elgiasi (...) Skųsiu, nes reikia kažkaip apsiplauti, negražiai pasielgė ministras atleisdamas, motyvų neturėjo tikrai“, – aiškino jis. Buvęs VšĮ vadovas tvirtino, kad ir teisme esą buvo kuriamos su tiesa prasilenkiančios istorijos, kodėl jis buvo atleistas.

ŽŪM atstovai 15min pirmadienį atrašė neturintys galimybių komentuoti situacijos, nes šioje byloje nedalyvauja, nors ministerija minėtoje byloje buvo viena iš atsakovių.

„Ekoagros“ – ir vėl be vadovo

Po to, kai A.Makarevičius buvo atleistas, konkursą VšĮ vadovo pareigoms užimti laimėjo Gintautas Labanauskas. Tačiau šių metų kovo 8 dieną ŽŪM pranešė, kad ir jis atleistas iš pareigų. Šiuo metu įstaigai laikinai vadovauja Kokybės vadovas Tomas Demikis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Gintautas Labanauskas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Gintautas Labanauskas

Kaip rašė BNS, ministras Giedrius Surplys dėl darbinių priežasčių ir nuolatinių skundų dar sausį siūlė G.Labanauskui trauktis pačiam, tačiau šiam nesutikus, ministras vasarį atšaukė jį iš pareigų. Dėl G.Labanausko nedarbingumo užsitęsė ir jo atleidimo procesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius