Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 07

Buvusio Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus kaltė kyšininkavimo byloje įrodyta dar kartą

Panevėžio apygardos teismas penktadienį atmetė buvusio Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Jočiaus apeliacinį skundą, praneša Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Jo kaltę šių metų kovo 10 dieną jau buvo įrodęs Rokiškio rajono apylinkės teismas.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

A.Jočys pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo. Jis privalės sumokėti teismo paskirtą 4 895,80 eurų baudą. Taip pat iš nuteistojo bus konfiskuoti 3 864,68 eurai, įgyti uždraustos veikos metu.

A.Jočys nuteistas už tai, kad būdamas Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius, suklastojo oficialius bendrovių apskaitos dokumentus ir tiesiogiai priėmė iš Rokiškio rajono savivaldybės viešojo pirkimo konkursą laimėjusios bendrovės interesams atstovavusio direktoriaus E.B. 13 344 litų (3 864,68 eurų) vertės kyšį paslaugomis ir darbais už įrengtą vandens gręžinį jo sodyboje.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai. Šiais metais teismai Panevėžio regione išnagrinėjo 10 STT tirtų korupcinių bylų, kuriose 16 asmenų pripažinti kaltais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius