Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 29

Buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko išeitinė išmoka – beveik 4 tūkst. eurų

Senoji Vilniaus valdžia savo darbą baigė lygiai prieš savaitę. Ją savivaldybės dangoraižyje pakeitė naujai išrinkti politikai. Tačiau buvęs sostinės meras, jo pavaduotojai, administracijos vadovybė, politinio pasitikėjimo patarėjai savo darbo vietas palieka ne tuščiomis – jiems atseikėtos nemažos kompensacijos.
Jaroslavas Kaminskis, Artūras Zuokas ir Jonas Pinskus
Jaroslavas Kaminskis, Artūras Zuokas ir Jonas Pinskus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Artūras Zuokas iš viso Vilniui vadovavo tris kadencijas su ketverių metų pertrauka 2007-2011 metais. Dabar palikęs šias pareigas – tiesioginiuose mero rinkimuose pralaimėjęs liberalui Remigijui Šimašiui, jis gaus išeitinę išmoką už tris mėnesius. Į rankas buvusiam merui atiteks beveik 4 tūkst. eurų.

Trys buvę vicemerai taip pat gaus trijų mėnesių išmokas. Romui Adomavičiui bendra suma sieks 3323,34 eurų, Jaroslavui Kaminskiui – 3526,83 eurų, Jonui Pinskui – 3486,60 eurų.

Buvę administracijos vadovai savo kišenes pasipildys daugiau nei 3 tūkst. eurų. Buvusiam direktoriui Valdui Klimantavičiui ir jo pavaduotojams priklauso 2 mėnesių išmokos ir jos sieks atitinkamai 3765,60 eurų vadovui ir apie 3,5 tūkst. eurų kiekvienam iš trijų pavaduotojų.

Buvusio mero A.Zuoko padėja Birutė Rimšaitė Varnienė, jo patarėjai, kurių buvo 8, tarybos sekretorius Miroslavas Monkevičius gaus išmokas už vieną mėnesį. Šios išeitinės itin nevienodos. Tarkim, mero padėjėjai priklauso 1673,18 eurų išmoka, tarybos sekretoriui – 1950,44 eurų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilnius meras Remigijus Šimašius ir jo žmona Agnė Šimašienė, buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas ir jo žmona Agnė Zuokienė.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilnius meras Remigijus Šimašius ir jo žmona Agnė Matulaitė, buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas ir jo žmona Agnė Zuokienė.

Iš buvusio mero patarėjų didžiausią išeitinę išmoką gaus Rima Pielikytė – 2064,04 eurų, kiek mažiau – 1991,14 eurų – Vitalijus Besakirskas. Kitų buvusių A.Zuoko padėjėjų išeitinės išmokos svyruoja nuo 1300 iki 510 eurų.

Iš viso iš kiauro Vilniaus savivaldybės biudžeto buvusiems miesto vadovams teks atseikėti apie 40 tūkst. eurų.

Pirmąjį šių metų ketvirtį A.Zuokas uždirbo vidutiniškai 1735 eurų per mėnesį, jo pavaduotojai – 1466 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius