Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 31

Buvusioje žydų ligoninėje planuojama įkurti simuliacinių medicinos mokymų centrą ir viešbutį

Artimiausiomis dienomis bus pasirašyta sutartis dėl Kauno senamiestyje esančios buvusios žydų ligoninės pardavimo. Apleistame pastate norima įkurti simuliacinių medicinos mokymų centrą ir viešbutį.
Kauno senamiesčio piktžaizde tapęs pastatas per dvejus metus turėtų neatpažįstamai pasikeisti
Kauno senamiesčio piktžaizde tapęs pastatas per dvejus metus turėtų neatpažįstamai pasikeisti / Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Temos: 1 Kaunas

 2010 metų gruodžio 28 dieną pastatą viešo aukciono būdu už 3,601 mln. litų įsigijusios bendrovės „Tarptautinės skubiosios medicinos akademijos“ vadovus į susitikimą pakvietė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Pasak mero, norėjosi iš pirmų lūpų išgirsti jų planus.

„Daug metų ši senamiesčio piktžaizdė badė akis. Tikimės, kad pagaliau pastatas bus suremontuotas ir atgis naujai veiklai“, – sakė A.Kupčinskas.

Bendrovės direktorius Nedas Jasinskas nurodė, kad skubios medicinos srityje dirbantys medikai buvusioje ligoninėje ketina steigti simuliacinių medicinos mokymų centrą. Jame Lietuvos ir užsienio medikai, studentai galėtų tobulinti savo įgūdžius gelbstint žmonių gyvybes, naudodami šiuolaikinius manekenus, kuriais galima simuliuoti bet kokias kritines situacijas.

„Šis centras būtų orientuotas į Lietuvos ir užsienio šalių medikus ir studentus. Turime darbo patirties ne tik su Lietuvos, bet ir Jungtinės Karalystės, Azerbaidžiano, Kazachstano, Baltarusijos ir Kaliningrado srities medikais, todėl žinome, ką galime pasiūlyti šių ir kitų šalių specialistams“, – sakė N.Jasinskas.

Anot jo, naujas centras nekonkuruotų su Lietuvos sveikatos universiteto ir Vilniaus universiteto centrais, o papildytų jų teikiamas paslaugas. Dalyje patalpų planuojama įrengti viešbučio kambarius.

Projektą ketinama įgyvendinti per dvejus metus. Planuojamos investicijos į centrą – apie 5 mln. litų. „Kai tik pasirašysime sutartį dėl pastato pirkimo, galėsime pradėti derybas su investuotojais“, – teigė N.Jasinskas.

Naujieji ligoninės savininkai taip pat ketina neužmiršti ligoninės, kurioje gimė tūkstančiai kauniečių, turtingos istorijos. Pastate bus įrengta ekspozicija, kuri primins apie buvusią medicinos įstaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius