Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 20

Byra istorinės skulptūros Tauragės vasaros estradoje

Aplink vasaros estradą savaitgalį vaikštinėję tauragiškiai pastebėjo, kad garsiųjų tautodailininkų sukurtų skulptūrų dalys kėpso ant žemės. Laikas ir oras daro savo – prieš keturiasdešimtmetį pastatytos skulptūros po truputėlį nyksta.
Skulptūros prie Vasaros estrados pamažu nyksta
Skulptūros prie vasaros estrados pamažu nyksta / Arnoldo Vydmanto nuotr.

Kalbintas miesto seniūnas Virginijus Žilius sakė žinąs apie ant žemės nukritusią vieną skulptūros dalį. Ją, pasak seniūno, seniūnijos darbininkai pritvirtins.

„Medinės dalys lauke ir ne naujos. Kur įmanoma, ką nors padarome, jei ne – saugoti nuvežame į sandėlius. Nesavivaliauju, pranešu paveldosaugininkams. Bet laikas daro savo. Po truputėlį jos nyksta“, – sakė seniūnas.

1976 m. atidarytas skulptūrų ansamblis Jūros krantinėje buvo trečias toks stambus tautodailės meistrų kūrinys Lietuvoje. Tai neatsiejama Jūros krantinės ir vasaros estrados dalis, nors dabar, kaip „Tauragės kurjerį“ informavo paveldosaugininkas Edmundas Mažrimas, ansamblis išbrauktas iš Lietuvos kultūros paveldo registro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius