Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 17

Čaplikas: chlorido koncentracija skystyje, kuriuo nudeginti naujagimiai, 160 kartų viršijo normą

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas ketvirtadienį pranešė, kad skystyje, kuriuo Šiauliuose buvo nudeginti naujagimiai, chlorido koncentracija 160 kartų viršijo esančią tirpale, kurį medikai sako naudoję juos valydami.
Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas
Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Algis Čaplikas

Per Vyriausybės valandą Seime A.Čaplikas sakė, kad nors tirpalas „Cutasept F“ kūdikių tualetui ir nenaudotinas, tokių nudegimų sukelti negalėjo.

„Laboratoriniai tyrimai, gauti kaip tik prieš Vyriausybės valandą, patvirtino, kad 160 kartų didesnė chlorido koncentracija, nei gali būti „Cutasept F“ skystyje“, – sakė ministras.  Anot A.Čapliko, išvadas šiuo atveju turėtų pateikti prokuratūra.

„Kur yra klaida ir kas ją padarė, be abejo, turi atsakyti prokuratūra, kokiu būdu pateko tas skystis į skystį, kuris, na, nenaudojamas, nors negali sukelti tokių nudegimų, kokius sukėlė šiems vargšams vaikams, kūdikiams. Čia turi atsakyti prokuratūra ir vidinis ligoninės tyrimas, ar tai buvo netyčinė klaida, ar tai buvo per skubėjimą, sunku šiandien pasakyti“, – sakė A.Čaplikas.

Cheminių odos nudegimų kūdikiai patyrė, kai Šiaulių apskrities ligoninės medikai tirpalu nuvalė odelę už ausų, pažastyse ir kirkšnyse. Pirmadienį kūdikiai buvo pervežti į Kauno medicinos universiteto klinikas.

Laikinai nuo pareigų buvo nušalintos Šiaulių ligoninės Akušerijos-ginekologijos klinikos Naujagimių skyriaus vedėja Banga Vaitkevičienė ir to paties skyriaus administratorė Laima Liugienė. Pirmoji, kaip BNS sakė ligoninės atstovė spaudai Nijolė Jurgilienė, šiuo metu dirba gydytoja, antroji – slaugytoja.

Valstybinės medicininio audito inspekcijos tyrimo išvados dėl Šiauliuose nudegintų devynių naujagimių turėtų paaiškėti kitą savaitę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius