-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 26 /15:49

„Čekiukų“ skandalas Jonavos rajono merą M.Sinkevičių atvedė į teismą: teisėja siūlė nusiraminti

Kovo 26 dieną Kauno apygardos teisme pradėta nagrinėti byla, kurioje Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius kaltinamas piktnaudžiavimu panaudojant savivaldybės išmokas, dokumentų suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu bei turto pasisavinimu. Į teismo suolą kaltės nepripažįstantį politiką pasodino žurnalisto, laidų vedėjo Andriaus Tapino iniciatyva „Skaidrinam“, virtusi „čekiukų“ skandalu.

„Nepripažįstu kaltinimų, nes esu nekaltas“, – pasirodęs teisme trumpai į žurnalistų klausimus atsakinėjo 1984 m. gimęs M.Sinkevičius.

Sustabdytas žurnalistų jis baiminosi, kad gali pavėluoti į pirmąjį posėdį.

Paklaustas, kaip tuomet atsitiko taip, jog laiko save nekaltu, bet tam tikrą lėšų sumą – 4015 eurų, grąžino, politikas paminėjo finansų ministrės pavyzdį, „kuri grąžino 14 tūkst. eurų, bet nėra teisiama“. Savo nekaltumą jis žada argumentuosi „per ketverius metus įvykusiais faktais“. Neva teismui pateiktas visas pluoštas dokumentų.

„Koks jausmas? Ir nerimas, ir rūpestis. Tikiuosi, kad teismas objektyviai vertins visus duomenis ir išteisins“, – vylėsi Jonavos rajono meras.

Anksčiau jis nėra teistas, o apie administracinius nusižengimus teigė, kad „už kelių eismo pažeidimus gal yra baustas, bet tai – kelerių metų senumo atvejai“.

Kalbėdamas apie klaidas, kurias galbūt padarė, M.Sinkevičius tikino: „Sunku man dabar subjektyviai vertinti, padariau klaidų ar ne, bet jei nebūčiau padaręs, čia turbūt nesusitiktume.

Apgailestauju bendrai dėl situacijos, kuri vyksta ne tik Jonavoje, bet bendrai Lietuvoje su savivaldybių kanceliarinėmis lėšomis. Dabar tai kartojasi kitokia apimtimi Seime“.

Perspėjo, kad reikia atsistoti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius