Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 03

Cepelinų varžybose kirto atsisegę kelnes

Pirmadienį klaipėdiečiai pirmą kartą susirungė dėl cepelinų valgymo čempiono vardo.
Cepelinų valgymo čempionatas Klaipėdoje
Cepelinų valgymo čempionatas Klaipėdoje / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Cepelinai Kelnės

Varžybose, vykusiose viename uostamiesčio restorane, panoro dalyvauti dvidešimt cepelinų mėgėjų, tarp jų netrūko ir moterų.

Pagal varžybų taisykles, kiekvienam dalyviui buvo skirta po penkiolika minučių. Per tą laiką cepelinų mėgėjai turėjo sukirsti jų kuo daugiau. Buvo įskaityti tik visiškai suvalgyti cepelinai, lėkštėse turėjo nelikti nė gabalėlio.

Prieš varžybas dauguma jų dalyvių gyrėsi galintys įveikti aštuonis ar net dešimt cepelinų. Tačiau jau po pirmojo turo paaiškėjo, kad cepelinų valgymo užduotis ne tokia jau lengva.

Daugelis varžybų dalyvių šakutes ir peilius sudėjo įveikę keturis ar penkis po 350 gramų sveriančius cepelinus. Kai kuriems valgytojams po keturių cepelinų teko atsisegti diržus ir popierinėmis servetėlėmis braukti varvantį prakaitą. Prie didžkukulių, užlietų spirgučių padažu, varžybų dalyviams siūlyta atsigerti vandens.

Medikų pagalbos, kurių ekipažas budėjo restorane, neprireikė. Čempionatą laimėjęs ir į Stokholmą keliausiantis klaipėdietis Raimondas Valančius suvalgė 7,5 cepelino. Paklaustas, ar grįžęs į namus jis dar valgys vakarienę, vyras tik nusijuokė: „Ką gali žinoti?“.

Varžybose keturis cepelinus įveikusi ir taip kai kuriems vyrams nosį nušluosčiusi Loreta gyrė jų skonį. Moteris prieš varžybas nebadavo, o eidama į restoraną suvalgė įprastus pusryčius. „Lengviau valgyti cepelinus, kol jie šilti, kai atvėsta, darosi sunkiau“, – „15min“ sakė ji. Kiti dalyviai per varžybas juokais vienas kito klausinėjo, ar tai, ko nesuvalgys, jie galės neštis namo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius