-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 12

Česlavas Okinčicas: ES Teisingumo Teismo sprendimas turėjo būti kitoks

Ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui ryšių su Lenkija klausimais patarinėjantis teisininkas Česlavas Okinčicas teigia, kad Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimas, kad Lietuvoje pavardes galima rašyti tik lietuviškais rašmenimis, taps papildomu argumentu tiems, „kurie nori ir toliau gyventi uždaroje bendruomenėje“.
Česlavas Okinčicas
Česlavas Okinčicas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ketvirtadienį paskelbtoje ES Teisingumo Teismo išvadoje pažymima, kad tvarka, jog piliečio vardas ir pavardė gali būti užrašyti tik valstybinės kalbos rašmenimis, neriboja laisvo asmenų judėjimo.

Č.Okinčicas neslėpė esąs nusivylęs ES Teisingumo Teismo sprendimu. „Sprendimas turėjo būti kitoks. Tačiau jis yra toks, koks yra, ir jį reikia gerbti“, – pridūrė jis.

Anot Č.Okinčico, po lenkams nepalankaus verdikto, pavardžių rašymo lenkiškais rašmenimis klausimo sprendimas sustos. „Kaip Teismas nusprendė, taip ir bus. Tai taps papildomu argumentu tiems, kurie ir toliau nori gyventi uždaroje bendruomenėje. Teismas, matyt, nenorėjo kištis į Lietuvos vidaus teisės klausimus, todėl tvarka liks tokia, kokia galioja iki šiol“, – pabrėžė jis.

Paklaustas, ar Lietuvos lenkams yra kelių toliau siekti pavardžių rašymo nelietuviškais rašmenimis įteisinimo, ministro pirmininko patarėjas teigė, kad tai – labai sudėtingas procesas. „Kol nebus politinės valios, tol nebus ir kitokio sprendimo. O kad tos valios nėra, tai – akivaizdu“, – pabrėžė jis.

Lietuvos lenkų pavardžių rašymo nelietuviškais rašmenimis klausimas jau ne vienerius metus aštrina lietuvių ir lenkų santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius