-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 22

Česlovas Stankevičius, Inga Valinskienė, Mantas Varaška dar kartą tapti Seimo nariais nebenori

Nesivaržyti dėl parlamentarų mandatų per kitų metų rudenį vyksiančius Seimo rinkimus apsisprendė dalis dabartinių Seimo narių. Tarp jų – Seimo vicepirmininkas Česlovas Stankevičius, Mantas Varaška, Inga Valinskienė, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Inga Valinskienė
Inga Valinskienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vyresni tikina, kad artėja metas tiesiog mėgautis užtarnautu poilsiu, kiti, kai paliks Seimą, planuoja daryti tai, ką geriausiai moka: dainuoti, grįžti į sceną, užsiimti žemės ūkio darbais, dėstyti universitete.

Pasak dienraščio, nedalyvauti parlamento rinkimuose svarsto net keli Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai. Tačiau tik du iš jų prisipažino galutinai apsisprendę nebekandidatuoti. Kitąmet garbingą 75 metų jubiliejų švęsiantis Seimo vicepirmininkas Česlovas Stankevičius ketvirtai kadencijai nebesiruošia.

„Nors sveikata man dar leidžia dirbti, ateina toks amžius, kai jau reikia pasitraukti“, – sakė Č.Stankevičius. Visiškai trauktis iš politikos jis nežada – dalyvaus diskusijose ir partinėje veikloje.

Seimą paliks ir keturias frakcijas per šią kadenciją jau pakeitęs, šiuo metu TS-LKD frakcijai priklausantis Mantas Varaška. Jis neatskleidė, kodėl rinkimuose nedalyvaus.

„Motyvų yra daug, ateis metas ir padarysiu viešą pareiškimą“, – teigė jis. M.Varaška neišdavė ir savo ateities planų. Tačiau jo kolegos prasitarė, kad teisininko išsilavinimą turintis M.Varaška ketina užsiimti akademine veikla.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Jonas Juozapaitis kone vienintelis iš Seimo socialdemokratų pareiškė norą daugiau nebesiekti parlamentaro mandato. Nors J.Juozapaitis, partijos prašymu, į rinkimų sąrašus ir bus įrašytas, jis pats, atsisakęs savo vienmandatės apygardos, vilčių patekti į Seimą nebepuoselėja. Politikas prisipažino, kad priverstas trauktis dėl sveikatos problemų.

Politikės karjerą žada nutraukti ir Seimo lakštingala vadinama buvusi „prisikėlietė“, o dabar Liberalų ir centro sąjungos frakcijai priklausanti Inga Valinskienė.

„Nesu dar iki galo apsisprendusi, bet, ko gero, rinkimuose nedalyvausiu“, – pripažino ji. I.Valinskienė kategoriškai atsisakė įvardyti, kodėl jai apkarto politikės duona. Tačiau parlamentarė prisipažino, kad pasibaigus šiai Seimo kadencijai grįš į sceną ir užsiims ankstesne savo veikla. „Balso dar nepraradau, todėl galėsiu dainuoti. Jeigu bus kam nors įdomu, galėsiu daryti ir daugelį kitų dalykų...“ – pabrėžė I.Valinskienė.

Tvirtai apsisprendęs nedalyvauti kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkimuose yra „krikščionis“ Jonas Stanevičius. Ji žada pradėti profesionaliai ūkininkauti, nes iki šiol buvo tik ūkininkas mėgėjas.

Parlamentaro mandatą iškeisti į žemės ūkį žada ir valstietis liaudininkas Antanas Baura, priklausantis Mišriajai Seimo narių grupei.

„Seimas privalo atsinaujinti, turi ateiti daugiau žmonių, turinčių teisinį ir ekonominį išsilavinimą. Be to, jau artėju prie 60 metų, tad visiškai normalu, kad nebekandidatuosiu“, – savo apsisprendimo motyvus dėstė politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius