-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 07 10

Charliui Chaplinui skirtas vakaras

Šeštadienį Palangoje rengiamas legendiniam Charliui Chaplinui skirtas vakaras. Jame gyvai skambės autentiška šios istorinės asmenybės muzika, bus rodomos filmų ištraukos.
Charlie Chaplin.
Charlie Chaplin. / photobucket.com nuotr.

Į Palangos muzikos klubą „Vandenis” atvykę svečiai galės pažiūrėti ištraukas iš filmų „Mažylis / The Kid" (1921), „Cirkas / The Circus" (1928), „Nauji laikai / Modern Times" (1936), „Didmiesčio žiburiai / City Lights" (1931).

Renginyje skambės gyvai atliekama autentiška Charlie Cahplin muzika, taip pat Kurt Weill, Benjamin Britten, William Bolcom ir lietuvių kompozitorių kabaretinės ir gatvių dainos. Gyvai muzikuos ansamblis „Nepaklusnieji“.
 
„Nepaklusniųjų” projektas „Cinemusique: Charlie Chaplin XXI” , tai ne tik pagarbos didžiąjam 20 amžiaus kūrėjui atidavimas, bet taip pat ir bandymas triukšmingoje 21-o amžiaus sumaištyje atkurti didžiojo valkatos tyliai bylotas tiesas apie visus mus siejančius žmogiškus saitus, dėl kurių verta gyventi šiame pasaulyje. 

wordpress.com nuotr./Charlie Chaplin.
wordpress.com nuotr./Charlie Chaplin.

1995 metais pasaulinėje kino kritikų apklausoje Charles Chaplinas buvo išrinktas reikšmingiausiu aktoriumi kino istorijoje. Atsigręžus į 20-tą amžių, išties, nedaug randama jam prilygstančių asmenybių, įtakojusių viso pasaulio raidą, žmonijos samonę. O ir kine nėra kito kūrėjo, taip visapusiškai valdžiusio visą kūrybinį procesą: garsiausias visų laikų valkata Charles Chaplinas buvo savo filmų scenarijaus autorius, prodiuseris, režisierius, pagrindinis aktorius, redaktorius, kompozitorius, o kai kuriais atvejais net ir dainų atlikėjas.   

Ir, jei ne milžiniška komiko ir aktoriaus aistra, visai neaišku, kaip būtų susiklostęs Chaplino likimas – juk antrajame dešimtmetyje jaunasis vodevilių artistas rimtai svarstė apie muzikanto kelią. Prisimindamas pirmąsias gastroles Amerikoje, savo autobiografijoje jis rašė: „Aš visur su savimi nešiojausi  smuiką ir violončelę. Nuo šešliokos metų kasdieną grodavau po keturias – šešias valandas savo miegamajame. Kas savaitę eidavau į pamokas pas teatro dirigentą arba pas ką nors, ką jis rekomenduodavo. Kadangi grodavau kairiarankiška pozicija, smuiką perstygavau atvirkščiai, taip pat atvirkščiai pastačiau ir tiletelį. Rimtai ketinau tapti koncertuojančiu muzikantu, vienok, bėgant laikui, supratau, kad niekada nepasieksiu aukštumų, todėl pasidaviau. Kas liečia violončelę- mokėjau labai gražiai su ja pozuoti, bet tuo viskas ir baigėsi…” 

Gatvių ir kavinių muzika greitai rado kelią į Chaplino filmus. Gal ši slapta meilė muzikai paprastai, bet širdingai ir nulėmė, kad net septyniolika metų po pirmojo įgarsinto filmo pasirodymo, garsiausias visų laikų valkata neperžengė neregimos ribos tarp nebyliojo ir kalbančiojo kino. , 

 Koncertas įvyks šeštadienį, 21 val.  Palangoje, „Vandenio“  muzikos klube (Birutės al.47).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius