-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 18

Chodkevičių rūmų kiemelyje – padėkos negailėjusiems laiko ir lėšų karantino metu

Ketvirtadienio pavakarę Chodkevičių rūmų kiemelyje skambėjo muzika ir padėkos. Renginio metu pagerbti žmonės, prisidėję prie visuomeninių iniciatyvų „Stiprūs kartu“ ir „Laikykitės, medikai!“, kurios suteikė Lietuvos gyventojams bei medikams pagalbą karantino metu.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Padėkos renginyje „Stiprūs kartu“ dėkota žmonėms, prisidėjusiems prie kovo mėnesį kilusios iniciatyvos „Stiprūs kartu“. Iniciatyva per keletą dienų išaugo į nacionalinį savanorių koordinavimo centrą, kuris padėjo tūkstančiams Lietuvos gyventojų karantino metu.

Sveikinimai taip pat skambėjo kovo 18-ąją dieną prasidėjusios iniciatyvos „Laikykitės, medikai!“ autoriams ir vykdytojams. Jos metu Lietuvos gyventojai surinko beveik 2,5 milijono eurų, kurie buvo skirti paremti medikams, kovojantiems su Covid-19 pandemija.

„„Stiprūs kartu“ yra tam tikras fenomenas“, – sveikinimo kalbą, nuskambėjus tautiškai giesmei, pradėjo garsus žurnalistas, Šaulių sąjungos Pelėdų būrio vadas, iniciatyvos „Stiprūs kartu“ idėjos autorius Edmundas Jakilaitis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka

„Ji parodė, kas mes esam ir kokie mes galime būti, kada yra sunku, o kai kam net ir baisu. Noriu visiems labai padėkoti už jūsų vienybę ir atsidavimą“, – sakė jis.

„Laikykitės, medikai!“ iniciatoriai Andrius Tapinas ir Gabija Milašiūtė taip pat tarė padėkos žodį pagalbą teikusiems ir aukojusiems žmonėms. „Noriu asmeniškai pasakyti ačiū visiems, kurie aukojo, kurie prisidėjo“, – sakė A.Tapinas.

„Mes dar turim pinigų ir pakankamai normaliai, aš tiek pinigų nesu matęs, – šmaikštavo jis. – Tikiuosi, kad nereikės daugiau daryti tokių savanorių sutelkimų, bet mes parodėm, kad mes galim, ir kad bet kurią akimirką mes tai galim padaryti dar greičiau.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka

Į šventę atvykęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius sakė, kad šį žmonių susitelkimo momentą norisi užfiksuoti ir kuo ilgiau su savimi neštis tokią energiją.

„Noriu pasidžiaugti tuo, kad jeigu mes įsivaizduotume, kaip turi atrodyti šalis, visuomenė, Lietuva ir pieštume turbūt tą paveikslą, kaip žmonės pasitiki vieni kitais, kaip drąsiai imasi iniciatyvos, kaip padeda vienas kitam ir kaip kartu nuverčia kalnus. Tai visiškai akivaizdu, paaiškėjo per šitą krizę, kad mes esam labiau tokie, negu galvojam, kad esam. O dar svarbiau – tapom dar labiau tokie, negu kad buvom iki krizės“, – džiaugėsi R.Šimašius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka

Jis pabrėžė, kad nėra taip, kad esame stiprūs tik kartu, galbūt kartu tik dar stipresni. Pasak jo, svarbu neužmiršti, kad jeigu esam drąsūs ir stiprūs po vieną, tai kartu esame dar stipresni.

Po sveikinimo žodžių savanoriams, rėmėjams, partneriams ir kitiems žmonėms, prisidėjusiems prie iniciatyvų, įteiktos padėkos, ženkleliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius