Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 15

Čigonų baronas negali gyventi naujajame būste – sveikatą ėda pelėsis

Iš taboro į savivaldybės suremontuotą socialinį būstą atsikrausčiusiam čigonų baronu prisistatančiam Stepui Visockiui apkarto gyvenimas naujajame būste. Pelėsis baigia visai suėsti ir taip netvirtą sveikatą.
S.Visockio būste ant sienų atsirado pelėsis
S.Visockio būste ant sienų atsirado pelėsis

Vyras į keliolikos kvadratinių metrų bendrabučio tipo namo butą atsikraustė vasaros pradžioje. Romas iš Vilniaus savivaldybės butą gavo legendiniame Naujininkų bendrabutyje, išgarsėjusiame, kai jame slėpėsi kalašnikovą iš policininkų pagrobęs Igoris Molotkovas.

Viskas būtų buvę gerai, jei ne bute įsiveisęs pelėsis. Jis kaip reikiant apkartino S.Visockio gyvenimą naujuose namuose.

„Ne tik, kad esu nelabai patenkintas – aš labai nepatenkintas. Atvažiavo, pasižiūrėjo, nufilmavo žmonės iš „Vilniaus būsto“, „Naujininkų ūkio“ ir nieko nepadarė – kaip buvo, taip ir yra viskas“, – 15min skundėsi pašnekovas. Jo teigimu, pelėsių jo bute gausu.

Anot S.Visockio, gyventi šiame bute tapo tiesiog neįmanoma: „Sveikatą gi atima, nuolat vaistus geriu. Buvo man bloga pasidarę nuo to pelėsio, nuo to kvapo. Langas nuolat atdaras. Negaliu gyventi aš.“

Paklaustas, ar kas nors žadėjo jam pagelbėti kovoti su pelėsiu, jis teigė, kad pažadai kol kas ir liko pažadais.

Vyras nuolat gyvena prie atdaro lango – jį užveria tik nakčiai. „Atvažiuotumėt išsigąstumėte, įeit neįmanoma, kas buvo atvažiavę su šalikais, su kaukėmis užsidengę ėjo į butą“, – pasakojo S.Visockis.

Pasak jo, gyvenimą naujajame būste sunkina tik pelėsis. „Kaimynai sakė, kad remontą padarė „Naujininkų ūkis“ – vieną kartą padažė, man atidavė. Kai socialinis būstas, turi nemokamai juk daryti. Viskas kompensuojama, bet nieko jie netvarko“, – skundėsi čigonų baronu prisistatantis vyras.

Vyras džiaugiasi, kad yra įsikūręs puikioje draugijoje – kaimynai nuostabūs, be to, ir vieta gera: „Apskritai negaliu skųstis, tik dėl pelėsių, ką gi man daryti? Kenčiu, kiek galima, ką daryti, lauke gi nebūsiu.“

Paklaustas, ar gyvendamas tokiomis sąlygomis, nepagalvoja apie gyvenimą tabore: „O kur ten grįžt, pas ką ten grįžt? Nėr kur grįžt...“

Šeimos patenkintos

S.Visockis bendrauja ir su kitomis taborą palikusiomis šeimomis, kurios gavo socialinį būstą iš Vilniaus savivaldybės, ir nė iš vienos negirdėjo jokių nusiskundimų.

„Normalūs butai, buvau nuvažiavęs pasižiūrėt, žmonės gyvena patenkinti, nėra tokių dalykų kaip pelėsis. Kiek žinau, nė viena nesiskundė iš tų dešimties šeimų. Ir dabar prašo žmonės, kad suteiktų socialinius būstus“, – kalbėjo jis.

Pasistūmėta su romų integracija

Vilniaus miesto vicemeras Gintautas Paluckas 15min taip pat tikino, kad romai ne tik kad nesiskundžia, bet yra patenkinti gyvenimu savivaldybės suteiktuose socialiniuose būstuose.

„Taip, S.Visockis pareiškė, kad jam buvo tabore geriau, nei dabartiniame socialiniame būste, bet kraustytis atgal nesvarsto“, – tikino G.Paluckas.

Šiemet, pasak jo, pasistūmėta romų integracijos į visuomenę klausimu: „Pasistūmėjome šiek tiek su šeimų perkėlimu, vaikų pavėžėjimu į mokyklas. Kitais metais visos tos priemonės bus intensyvinamos, nes daugeliui buvo skirtas tik simbolinis finansavimas dėl to, kad programa buvo patvirtinta beveik metų viduryje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius