Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Cirkas sukiršino kretingiškius

Savanorių gatvės 47 daugiabučio gyventojai pasiryžę kreiptis į Kretingos rajono vadovus, kad šie padėtų išspręsti įsisenėjusią problemą – kas vasarą kaimyninėje Juzefos Gindvilienės žemės valdoje, prie pat turgelio, įsikuria cirkas. „Visus vakarus bei savaitgalius ir mes gyvename tarsi cirke: po pat langais – triukšmas, muzika, fekalijos, šiukšlės“, – tvirtino gyventojai.
Privati valda, kurioje įsikuria cirko artistai su savo gyvūnais, prasideda vos už keliasdešimties žingsnių nuo daugiabučio.
Privati valda, kurioje įsikuria cirko artistai su savo gyvūnais, prasideda vos už keliasdešimties žingsnių nuo daugiabučio. / „Pajūrio naujienų“ nuotr.

„Atvažiavus cirkui, pilna žmonių, gyvūnų. Artistai čia gyvena: ruošia maistą, plauna indus, skalbia rūbus. Pernai cirko palapinė kone lietė palanges, šiemet ji buvo šiek tiek atitraukta nuo namo. Bet aiškiai matėsi, kaip lankytojai tupiasi gamtinių reikalų į žolę, ir artistai muštruoja gyvūnus – patikėkit, nėra malonu žiūrėti, kaip pliaukši bizūnais.

Cirkas išbuvo tris dienas, anksti rytą susikrovė mantą ir išrūko, o visą „gėrį“ paliko“, – redakcijai guodėsi daugiabučių namų savininkų bendrijos „Nemunas“, vienijančios per 90 narių, pirmininkas Vilmantas Volskis bei šio daugiabučio gyventojos Irena Butkuvienė, Daiva Pikiotienė ir Alma Albužienė.

Anot gyventojų, cirkas prie jų namų įsikuria jau nebe pirmąkart: pernai rudenį cirko artistai nuotėkas buvo prijungę į lietaus kanalizacijos sistemą, kurią, V.Volskio teigimu, išsirūpino jie patys. „Anksčiau prie pat mūsų namų tyvuliavo pelkė, prašėme rajono valdžios, kad nutiestų lietaus kanalizaciją. Ja dabar naudojasi ir privačios teritorijos savininkė J. Gindvilienė, kai į savo sklypą įsileidžia cirką. O šįkart cirkas nė nesivargino – panaudotas vanduo ir fekalijos tekėjo tiesiai ant žemės“, – piktinosi V. Volskis.

Jie teigė bandę kalbėtis ir su pačia žemės savininke: „Ji klaupėsi ant kelių ir dievagojosi, kad daugiau cirko nebeįsileis. Bet, matyt, toks jau žmogaus gyvenimo būdas – apsimesti ir galvoti, kad per laiką problema užsimirš. O pati į tą žemę neįleidžia nei vaiko pažaisti, nei šuns pavedžioti“, – sakė I. Butkuvienė.

Žemės savininkė J.Gindvilienė sakė žinanti gyventojų nepasitenkinimą, tačiau aiškino, kad cirką šiemet įkurdinę atokiau – už 50 m nuo daugiabučio.

„Kretingoje taip jau yra – geriau išvis nieko nedaryti, o juk stengėmės dėl vaikų. Pastatėme naują turgelį, reikėjo jį išlaikyti per žiemą, – kiekvienas litas brangus, todėl ir įsileidome cirką. Kitąmet prie beržyno įrengsime vietą renginiams: nukirsdinome senus beržus – liko kelmai, dar reikia išrauti juos, išlyginti žemę“, – kalbėjo J.Gindvilienė.

Akivaizdu, kad cirkas Kretingoje surado tokią nišą, kurios nepasiekia įstatymas. Kretingos seniūno pavaduotoja Alma Patamsienė teigė, jog privačioje valdoje vykstantiems renginiams leidimų nereikia: „Pagal renginių organizavimo tvarką seniūnija leidimus išduoda tik viešoje erdvėje – Rotušės aikštėje, stadione, miesto estradoje – vykstantiems renginiams“.

Kretingos rajono savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Jokubavičienė tvirtino žinanti, jog pernai per cirko gastroles aplinkosaugininkai tikrino triukšmo lygį prie daugiabučių – normos nebuvo viršytos.

„Per patikrinimus pagal gyventojų skundus tarnybos jokių pažeidimų nenustatė. Cirkas turi licencijas, kuriose nurodyti higienos reikalavimai, gyvūnų laikymo sąlygos. Jeigu buvo pastebėtas žiaurus elgesys su gyvūnais, reikėtų kreiptis į gyvūnų gerove besirūpinančias tarnybas“, – sakė J. Jokubavičienė.

Per kelias dienas cirkas išmaitoja teritoriją Savanorių gatvėje ir išvyksta, o kaimynų nesantaika lieka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius