Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 03

„City Service“ noras sustabdyti Lukiškių kalėjimo konkursą nesipildo

Teismas dar kartą nepatenkino koncerno „Icor“ įmonių „City Service“ ir „Realco statyba“ prašymo sustabdyti Kalėjimų departamento skelbto Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso.
Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas
Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apeliacinis teismas spalio 2 dieną neskundžiama nutartimi nesutiko stabdyti konkurso, pritaikant laikinąsias apsaugos priemones, ir paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo rugpjūčio 12 dienos nutartį.

„City Service“ ir „Realco statyba“, kurios siekia sugrįžti į Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkursą, sustabdyti jo procedūras teismuose nesėkmingai bando jau beveik pusmetį.

Vilniaus apygardos teismas „City Service“ ir „Realco statybos“ prašymą stabdyti konkursą pirmą kartą atmetė birželį, o rugpjūtį Apeliacinis teismas jo nepakeitė. Abu teismai nutarė, kad šioje byloje prioritetas turėtų būti teikiamas viešajam interesui - iškeldinti Lukiškių kalėjimą iš Vilniaus centro.

„City Service“ ir „Realco statyba“, kurios siekia sugrįžti į Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkursą, sustabdyti jo procedūras teismuose nesėkmingai bando jau beveik pusmetį.

Dar nesulaukusios Apeliacinio teismo sprendimo, „City Service“ ir „Realco statyba“, motyvuodamos naujomis aplinkybėmis, pakartotinai kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą ir nurodė, kad konkursas yra tęsiamas neskelbiamų derybų būdu, jose kviečiant dalyvauti tik du dalyvius, kaip naują aplinkybę jos nurodė ir žiniasklaidos teiginius, jog „City Service“‘ pralaimėjo visus su konkursu susijusius teismus.

„Aplinkybės, kad žiniasklaidoje ieškovas nurodomas kaip pralaimėjęs pirkimą, neturi ryšio su bylos esme, nes byloje nėra nagrinėjamas ginčas dėl žiniasklaidoje pateikiamos informacijos teisingumo ir išsamumo“, - teigiama naujausioje Apeliacinio teismo nutartyje.

Teismas taip pat nurodė, kad Vilniaus apygardos teismas iš esmės išnagrinėjo „City Service“ ir „Realco statyba“ skundą, kuriuo įmonės prašė panaikinti Kalėjimų departamento sprendimą neleisti joms dalyvauti konkurse, ir rugsėjo 8 dieną jį atmetė.

„Nors šis pirmosios instancijos teismo sprendimas yra apskųstas apeliacine tvarka, todėl dar neįsiteisėjęs, jis patvirtina ieškinio nepagrįstumą. Tokias atvejais laikinosios apsaugos priemonės teismų praktikoje paprastai netaikomos“, - teigiama Apeliacinio teismo nutartyje.

Iš konkurso buvo pašalinti

Liepos pabaigoje Kalėjimų departamentas paskelbė, kad neskelbiamų derybų būdu į konkursą kviečiamas bendrovių „Hanner“, „Dailista“ ir „Corpus A“ konsorciumas bei įmonės „MG Valda“ antrinė bendrovė „Pilies projektai“.

Šiame procese bandė dalyvauti ir „City Service“ ir „Realco statyba“, tačiau antradienį departamentas grąžino bendrovėms neatplėštus vokus su pasiūlymais. Kaip aiškino Kalėjimų departamento vadovas Artūras Norkevičius, Viešųjų pirkimų tarnyba leido pradėti neskelbiamas derybas su „Hanner“ ir „Pilies projektais“, o ne su „City Service“.

Pastaroji anksčiau turėjo patikslinti duomenis apie kvalifikaciją, tačiau to nepadarė, todėl jos pasiūlymas buvo atmestas.

Pirmasis konkursas buvo nutrauktas gegužės pabaigoje dėl, kaip oficialiai nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje, per didelių siūlomų kainų. „Hanner“ konsorciumas projektą įgyvendinti siūlė už 273,2 mln. litų, „Pilies projektai“ - už 289,4 mln. litų, o „ City Service“ konsorciumas - už 233,17 mln. litų.

Anksčiau projektui buvo numatyta 103 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius