-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 18

COVID-19 nesigaili medikų: mirė Pakruojo ligoninės gydytojas ir Respublikinės Panevėžio ligoninės slaugytoja

COVID-19 liga nesigaili medikų. Pirmadienį pranešta net apie dvi jų mirtis. Pakruojo ligoninė skelbia, kad sausio 17 d. po klastingos ligos mirė gydytojas Juozas Vyšniauskas. O Respublikinė Panevėžio ligoninė pranešė apie dar vienos savo slaugytojos mirtį – sausio 16-ąją mirė šios ligoninės Urologijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytoja Birutė Malinauskaitė. Jie abu turėjo gretutinių ligų.
Pakruojo ligoninės gydytojas Juozas Vyšniauskas
Pakruojo ligoninės gydytojas Juozas Vyšniauskas / Pakruojo ligoninės nuotr.

Mirė po kelių savaičių reanimacijoje

„2021 m. sausio 17 d. po klastingos ligos mirė mūsų kolega, draugas, mokytojas, gydytojas Juozas Vyšniauskas. Netekome Gydytojo ir puikaus žmogaus. Tai buvo senosios gydytojų kartos atstovas, dirbęs iš pašaukimo, visa širdimi atsidavęs pasirinktai profesijai. Juozas Vyšniauskas buvo ne tik geras gydytojas, kurį gerbė ir mylėjo pacientai ir kolegos, bet – ir puikus vadovas. 1969–1976 metais vadovavo Linkuvos I rajoninei ligoninei, nuo 1978 m. iki 1986 m. – Pakruojo rajono centrinei ligoninei“, – rašoma Pakruojo ligoninės feisbuke.

Kaip 15min sakė šios ligoninės direktorius Vygantas Sudaris, J.Vyšniauskas apie tris savaites buvo gydomas ligoninėje Šiauliuose, reanimacijos skyriuje.

Jam buvo diagnozuotas COVID-19 ir jis gulėjo reanimacijos Šiauliuose. Prabuvo ilgokai, apie tris savaites.

„Jam buvo diagnozuotas COVID-19 ir jis gulėjo reanimacijos Šiauliuose. Prabuvo ilgokai, apie tris savaites“, – sakė direktorius ir pridūrė, kad kolega gydytojas yra turėjęs ir kitų gretutinių ligų, tačiau iki šiol gana sėkmingai su jomis tvarkėsi. Dirbo J.Vyšniauskas iki pat ligos.

Turėjo gretutinių ligų

„Skaudi netektis palietė artimuosius, bendradarbius ir draugus: 2021 metų sausio 16 dieną po sunkios ir klastingos ligos mirė Urologijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytoja Birutė Malinauskaitė“, – pranešė Respublikinė Panevėžio ligoninė.

Kaip teigiama ligoninės puslapyje, 1972 m. gimusi B.Malinauskaitė 1993 metais baigė Panevėžio A.Domaševičiaus medicinos mokyklą ir tais pačiais metais pradėjo dirbti VšĮ Respublikinėje Panevėžio ligoninėje Endokrinologijos skyriuje, o nuo 1994 metų Urologijos skyriuje bendrosios praktikos slaugytojos pareigose.

„Visą dėmesį ir sukauptą patirtį skyrė pacientų slaugai, geranoriškiems patarimams, draugiškam ir kolegiškam bendravimui. Būdama darbšti, pareiginga, rami, tačiau reikli sau ir kitiems, ji išmanė savo profesiją ir visas jėgas atidavė daugybės skyriaus pacientų slaugai ir artimųjų priežiūrai ir globai“, – rašoma ligoninės puslapyje.

Kaip praneša „Jūsų Panevėžys“, Respublikinės Panevėžio ligoninės atstovas spaudai Vytautas Riaubiškis, slaugytoja sirgo COVID-19, tačiau mirties priežastis – sunkios gretutinės ligos.

Prieš savaitę pranešta, kad taip pat mirė šios ligoninės Urologijos skyriaus vyresnioji slaugytoja Regina Gaižutienė. Jos ligos priežastis buvo nurodoma COVID-19.

Tai buvo antroji mirtis nuo COVID-19 tarp šios Panevėžio ligoninės medikų – pernai, gruodžio 22 d., mirė ligoninės Kardiologijos I skyriaus slaugytoja Vilija Briedelytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius