-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 18

COVID-19 nustatytas buvusiam Seimo nariui liberalui G.Vaičekauskui, įtaria užsikrėtęs nuo R.Šalaševičiūtės

Buvęs Seimo narys liberalas Gintaras Vaičekauskas trečiadienį feisbuke pranešė, kad jam nustatytas COVID-19. Jis įtaria, kad užsikrėsti galėjo nuo parlamentarės Rimantės Šalaševičiūtės Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos posėdyje, kuriame dalyvavę kiti parlamentarai teigė, kad atstumai buvo išlaikyti ir nė nesiėmė izoliuotis. Pati R.Šalaševičiūtė taip pat jau vaikšto į Seimą ir tikina nė nesirgusi, nors praėjusį trečiadienį gavo teigiamą koronaviruso tyrimo rezultatą.
Gintaras Vaičekauskas
Gintaras Vaičekauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Man tai ta mūsų trijų istorija neaiški. Aną trečiadienį buvau paskutiniame posėdyje Seime. Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos posėdyje. Ketvirtadienį, apie pietus Seimo kanceliarija elektroniniu paštu išplatina pranešimą, kad kovidas nustatytas Seimo nariui. Pavardė neskelbiama. Tuo metu ėjau į parduotuvę IKI, Jasinskio g. Jeigu Kanceliarija iš karto būtų paskelbusi pavardę, tikrai būčiau niekur nėjęs. Bet ten kažkokių jautrių valstiečių pageidavimu, tai nebuvo padaryta. Po 20-ies minučių užsuku į Seimą, idant atiduočiau valdišką kompiuterį. Ir čia jau portalai šaudo BNS pranešimą, kad kovidas nustatytas Seimo narei R.Šalaševičiūtei“, – feisbuke rašo G.Vaičekauskas.

Jis sako iškart nutaręs saviizoliuotis, nors kiti kolegos – „valstiečiai“ Dainius Gaižauskas, Jonas Jarutis ir konservatorius Arvydas Anušauskas, dalyvavę tame pačiame posėdyje, nutarė, kad aukštos rizikos kontakto su R.Šalaševičiūte neturėjo ir kitų saugoti nesiėmė bei penktadienį ir šią savaitę dalyvavo Seimo posėdžiuose.

15min montažas/J.Jarutis, D.Gaižauskas ir A.Anušauskas
15min montažas/J.Jarutis, D.Gaižauskas ir A.Anušauskas

Kaip čia taip nešvankiai gaunas. Trise trečiadienį kontaktavome. Du serga, o trečios testas – klaida

G.Vaičekauskas į Seimą neišrinktas, tačiau jis sako saviizoliavęsis iškart po to, kai sužinojo apie R.Šalaševičiūtės ligą.

„Maunu į Seimo bendrabutį ir užsidarau kambaryje. Žmonai paaiškinu, kaip gyvensime toliau. Juolab tai jau antra saviizoliacija per trumpą laiką. Aną kartą, po kontakto su gerbiamu deputatu Valerijumi Simuliku, išvažiavau į Klaipėdą vienas ir nekišau niekur nosies. Simptomų tada jokių, prasprūdau, dabar gi, naktį iš šeštadienio į sekmadienį pakyla temperatūra. Ji pusantros paros šokinėja nuo 36.6 iki 38.6. Pradeda sukti dilbius. Iš pradžių kairės rankos, po to dešinės. Prasideda kosulys“, – rašo jis feisbuke.

G.Vaičekauskas sekmadienį užsiregistravo tyrimui. Antradienį 6:51 val. tyrimas buvo atliktas, trečiadienį 11.40 val. jis gavo atsakymą, kad SARS-Cov-2 RNR – RASTA.

„Per tą laiką, vakar paaiškėjo, kad susirgo ir kolega J.Varkalys, o R.Šalaševičiūtės testas, pasirodo, buvo klaida. Ji sveika. Tikrinosi privačiai. Tris kartus. Paskutinį kartą sekmadienį. Sekmadienį? Kur čia taip galima pasitikrinti! Tiek to. Svarbu sveika. Nes juk paaiškėja, kad ji buvo dar viename posėdyje, Socialinių reikalų komiteto posėdyje, kuriame dalyvavo ir J.Varkalys. Kaip čia taip nešvankiai gaunas. Trise trečiadienį kontaktavome. Du serga, o trečios testas – klaida“, – stebisi G.Vaičekauskas.

Parlamento liberalai trečiadienį, anot BNS, atliko testus dėl COVID-19, kad galėtų dalyvauti ketvirtadienio posėdžiuose.

„Pasigauti galima daug kur, o mes šiandien visi frakcijos nariai atlikome testą. Rytoj planuojame dalyvauti Seimo posėdžiuose. Tikiuosi, kad rytoj gausime atsakymus. Gal tuo ir baigsis istorija“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimantė Šalaševičiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimantė Šalaševičiūtė

Dar kartą apie COVID-19 ir skumbrę Man tai ta mūsų trijų istorija neaiški. Aną trečiadienį buvau paskutiniame posėdyje...

Posted by Gintaras Vaičekauskas on 2020 m. lapkričio 18 d., trečiadienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius