-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 28 /17:12

Juoda diena Klaipėdos medikų bendruomenėje: nuo COVID-19 mirė keturi darbuotojai

Klaipėdos medikų bendruomenė gedi – klastingas koronavirusas pasiglemžė dar keturių bendruomenės narių gyvybes. Ketvirtadienį po atkaklios kovos su virusu mirė Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytojas kardiologas Vytautas Vasilauskas. Pranešta apie trijų Respublikinės Klaipėdos ligoninės darbuotojų mirtis: slaugytojų Sigitos Januškienės ir Irenos Kontrimienės bei pagalbinio darbuotojo Viačeslavo Cepajevo.
Žvakė
Žvakutės / 123RF.com nuotr.

„Su giliu liūdesiu pranešame, kad šiandien netekome kolegos, gydytojo kardiologo Vytauto Vasiliausko. Po ilgos ir atkaklios kovos jis vis dėlto pralaimėjo kovą su koronavirusu. 63-uosius gyvenimo metus ėjęs kolega, trečdalį savo gyvenimo susiejo su Klaipėdos jūrininkų ligonine“, – pranešė kolegos.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės nuotr./COVID-19 pasiglemžė gydytojo kardiologo Vytauto Vasiliausko gyvybę
Klaipėdos jūrininkų ligoninės nuotr./COVID-19 pasiglemžė gydytojo kardiologo Vytauto Vasiliausko gyvybę

Po studijų Kauno medicinos institute V.Vasiliauskas nuėjo turiningą visuomeninį ir profesinį kelią. Buvo pirmosios Klaipėdos miesto tarybos deputatas.

„Daugelį metų dirbo Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, buvo jos vyriausiuoju gydytoju, dirbo anesteziologu, kardiologu, o nuo 2000-ųjų savo profesinį kelią susiejo su mūsų ligonine Gydytojo profesionalumas ne kartą įvertintas ne tik ligoninės vadovo, bet ir sveikatos apsaugos ministro padėkomis, jį mylėjo pacientai ir kolegos. Nuoširdžiausią užuojautą reiškiame jo seseriai, visiems Vytautą pažinojusiems ir branginusiems žmonėms“, – pranešė Klaipėdos jūrininkų ligoninės bendruomenė vadovybė.

Neteko trijų kolegų

Respublikinė Klaipėdos ligoninė neteko išsyk trijų kolegų: Sigitos Januškienės, Irenos Kontrimienės ir Viačeslav Cepajev.

Slaugytoja Irena Kontrimienė dirbo RKL Psichiatrijos filiale, Moterų skyriuje. „Kolegų prisiminimuose ji išliks, kaip profesionali, energinga, jautri, darbui atsidavusi, rūpestinga slaugytoja, kuri dosniai dalinosi širdies šiluma, gerumu, kiekvienam rasdavo paguodos žodį, dovanojo šypsenas, aplinkui sukurdama jaukumą ir gerą nuotaiką“, - pranešė kolegos.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės nuotr./Respublikinės Klaipėdos ligoninės bendruomenė išsyk neteko trijų kolegų
Respublikinės Klaipėdos ligoninės nuotr./Respublikinės Klaipėdos ligoninės bendruomenė išsyk neteko trijų kolegų

Psichiatrijos filialas neteko ir dar vieno savo darbuotojo – Viačeslav Cepajev, dirbusio Ūmios psichiatrijos skyriuje pagalbiniu darbuotoju.

Jis buvo vertinamas kolegų ir pacientų, kaip geras, pareigingas, atsakingas ir puikų humoro jausmą turintis žmogus ir darbuotojas.

Slaugytoja Sigita Januškienė dirbo Respublikinės Klaipėdos ligoninės Skuodo filiale, Vidaus ligų skyriuje.

„Visus slaugytojos darbo metus Sigitos rankos lietė žmonių skaudulius. Jos ištarti žodžiai ir darbai atnešė pacientams palengvėjimą, viltį, išgijimą. Jos šypsena nešė šviesą, skleidė šilumą ir jaukumą. Neskaičiuojanti darbo valandų, atliekanti savo pareigą sunkiomis aplinkybėmis“, - prisiminimais dalijosi kolegos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius