-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 24

COVID-19 židinius bandoma gesinti ir Panevėžyje esančiuose globos namuose bei slaugos ligoninėje

COVID-19 židinys Šv. Juozapo globos namuose Panevėžyje nerimsta. Šiuo metu socialinėje įstaigoje serga kone 40 asmenų, o tarp sergančiųjų – ir pats socialinės įstaigos vadovas Patrikas Skrudupis.
Šv. Juozapo globos namai
Šv. Juozapo globos namai / jp.lt/RIMVYDAS ANČEREVIČIUS nuotr.

Panevėžyje esantys Šv. Juozapo globos namai – ne vienintelė įstaiga, kurioje yra sergančiųjų koronavirusu. COVID-19 židinys plieskiasi ir Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje. Čia serga 5 ligoniai ir 11 darbuotojų.

Panevėžio Šv. Juozapo globos namų direktorius Patrikas Skrudupis naujienų portalui JP tikino, kad visomis išgalėmis stengiasi suvaldyti situaciją socialinėje įstaigoje ir užtikrinti, jog COVID-19 neplistų.

Saugių vietų nėra

Šv. Juozapo globos namų vadovas P. Skrudupis neslepia, jog šiandien, kaip niekada, turbūt per dvylika metų, dirbdamas ir kurdamas su nuostabia komanda – Šv. Juozapo namų šeima, kurioje visi, ypač silpniausieji ir globos reikalaujantys asmenys turėtų užuovėją ir būtų saugūs, nesijautė tokio bejėgiškumo akivaizdoje.

„Šių dienų akivaizdoje galiu pasakyti, kad negalima sukurti tokios vietos, kurioje visiškai saugu. Gali būti tik iš dalies saugu. Gyvenant, susiduriame su gyvenimo tėkmės atnešamomis situacijomis, o viena iš jų – kai šeimoje, didžiulėje bendruomenėje, įsisuka virusas. Mieli Šv. Juozapo bendruomenės nariai ir visi, kurie atsiliepiate į mūsų kvietimus ir prašymus, kurie savo palaikymu ar supratimu padedate mūsų bendruomenei išgyventi šį laiką. Ačiū jums visiems“, – taip feisbuke rašo A. Skrudupis.

Mieli Šv. Juozapo bendruomenės nariai ir visi kurie atsiliepiate į mūsų kvietimus ir prašymus, kurie savo palaikymu ar...

Posted by Juozapo Globos Namai on 2020 m. lapkričio 21 d., šeštadienis

Dėkoja pagelbėjusiems

Socialinės įstaigos vadovas sako, jog susidūrę su COVID-19 protrūkiu, kreipėsi į visuomenę pagalbos.

„Kreipiamės į visuomenę prašydami pagalbos dėl priemonių, kurių per dieną išnaudojama labai daug, o įstaigos resursai greitai senka. Senka ir dirbančiųjų jėgos. Prašome ir priemonių (vienkartinių indų, kuriuose tiekiamas maistas, respiratoriai, dezinfekcinės priemonės, vienkartinės chirurginės kepurės, vienkartinės pirštinės, antbačiai, kombinezonai), ir papildomų pagalbos rankų. Ypatingai trūksta slaugytojų, bet puikiai suprantame, kad šios profesijos žmonės šiomis dienomis – svarbiausi“, – pasakojo P. Skrudupis ir dėkojo:

„Dėkoju visiems, kurie atsiliepė ir prisidėjo – suteikė paramą Juozapo globos namams. Didžiuojuosi globos namų darbuotojais, savanoriais. Dėkoju atsiliepusiems ir norintiems įvairiapusiškai padėti. Tai yra tikrasis žmogiškumo priešnuodis bet kokiam virusui.“

Šv. Juozapo globos namų direktorius P. Skrudupis sakė, kad visomis išgalėmis stengiasi suvaldyti situaciją socialinėje įstaigoje ir užtikrinti, jog COVID-19 neplistų.

Susirgo ir pats

Šv. Juozapo globos namų direktorius džiaugiasi kiekvienu darbuotojo pasveikimu, nes trūkstant darbo rankų, pasveikę socialiniai darbuotojai įgauna aukso vertę.

„Jau pasveiko socialinė darbuotoja ir grįžo į darbą. Deja, pats neišvengiau ligos ir pajutau koronaviruso simptomus. Testas buvo teigiamas. Esu izoliacijoje. Pradžioje turėjau temperatūros, o dabar – jau ne. Tik dar nejaučiu skonio ir neužuodžiu. Šiek tiek vargina kosulys. Tikiu, kad išsikapstysiu ir greit sugrįšiu į darbą“, – pasakojo P.Skrudupis.

Senoliai besimptomiai

Susirgimų koronavirusu neišvengė ir Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės pacientai bei personalas. Įstaigos vadovė Violeta Grigienė sakė, kad COVID-19 serga 5 ligoniai ir 11 darbuotojų.

„COVID-19 pasiekė ir mus. Dar laikėmės, bet virusas įsisuko ir pas mus. Dabar serga penki ligoniai ir 11 darbuotojų, iš 136. Negaliu kaltinti nė vieno ir sakyti, kad tai jis atnešė virusą. Galima susirgti ir nuo ligonio, ir nuo slaugytojo. Juk gyvename socialinėje aplinkoje. Keisčiausia, kad senolei nėra jokių simptomų, o jaunai darbuotojai – visi COVID-19 pasireiškimai“, – pasakojo V. Grigienė.

Svarbu – išgyventi

Ligoninės vadovė teigė, kad susirgę darbuotojai izoliuojasi namuose.

„Ligoniai, kuriems nustatytas koronavirusas, izoliuoti atskirame korpuse. Laikomės visų nurodymų. Svarbiausia užduotis – saugoti ligonius ir ligoninės personalą. Svarbu išgyventi“, – prisipažino Palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės vadovė V. Grigienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius