Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 20

D.Grybauskaitė apie V.Zelenskį: pokyčiai galimi, jei jis pajėgs sutraiškyti oligarchinę sistemą

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su kitų Europos šalių vadovais, NATO bei ES atstovais dalyvauja Ukrainos Prezidento Volodymyro Zelenskio inauguracijoje, pranešė prezidentės spaudos tarnyba. „Naujasis prezidentas nori labai daug pokyčių, jis siejamas su didelėmis žmonių viltimis“, – po susitikimo su V.Zelenskiu sakė D.Grybauskaitė.
Volodymyro Zelenskio inauguracija
Volodymyro Zelenskio inauguracija / „Scanpix“ nuotr.

Po inauguracijos įvyko Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės dvišalis susitikimas su naujuoju Ukrainos Prezidentu. Jo metu aptartas dvišalių ryšių stiprinimas, geopolitiniai iššūkiai ir saugumo situacija, Ukrainos bendradarbiavimas su Europos Sąjunga ir NATO.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva yra nuosekli ir principinga Ukrainos žmonių rėmėja, tvirtai palaikanti Ukrainos suverenumą bei teritorinį vientisumą ir teikianti Ukrainai visokeriopą paramą tiek valstybiniu lygiu, tiek aktyviomis pilietinės visuomenės pastangomis.

„Baigėsi Ukrainos prezidento inauguracija, ką tik su juo susitikau. Išties šalis, kuri yra kryžkelėje, turi daug iššūkių, bet ir turi didžiules galimybes. Naujasis prezidentas labai daug nori pokyčių, jis tikrai siejamas su didelėmis žmonių viltimis, todėl tie pokyčiai yra galimi, jeigu žmonės jį palaikys ir, aišku, jeigu šis prezidentas gebės pasinaudoti tuo palaikymu, gebės pasinaudoti susiklosčiusia situacija ir galiausiai sutraiškyti oligarchinę sistemą, kokia buvo įkurta ir veikė Ukrainoje beveik trisdešimt metų“, – po susitikimo sakė D.Grybauskaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė

Šalies vadovės teigimu, per rinkimus išreikštas itin aukštas Ukrainos žmonių pasitikėjimo mandatas yra labai stiprus įpareigojimas naujajam prezidentui atsakingai dirbti savo šalies gerovei ir sutelkti visuomenės paramą gyvybiškai svarbių reformų tęstinumui.

Pasak prezidentės, Ukrainos žmonės išreiškė tvirtą siekį gyventi europietiškoje valstybėje su europietiškais demokratijos, įstatymo viršenybės, skaidrumo ir žmogaus teisių standartais. Todėl itin svarbu įveikti korupciją, užtikrinti skaidrią valstybinių institucijų, teismų ir teisėsaugos veiklą, vakarietišką verslo kultūrą, įvykdyti energetikos sektoriaus pertvarką, didinti energetinį saugumą ir įgyvendinti kitas svarbias reformas.

Šalies vadovė taip pat akcentavo, kad Lietuva, pati įveikusi sudėtingą euroatlantinės integracijos kelią, yra visuomet pasirengusi padėti Ukrainai pasidalindama savo patirtimi ir teikdama ekspertinius patarimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius