Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 15

D.Grybauskaitė apie žemės įsigijimą: reikia skubos tvarka galvoti apie įstatymo priežiūros mechanizmą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė komentuodama žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymą žiniasklaidai teigė, jog Žemės ūkio ministerija turėtų skubos tvarka galvoti apie įstatymo priežiūros mechanizmo nustatymą.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min pirmadienį skelbė, kad Ramūno Karbauskio šeima valdo nematomą imperiją – iki šiol neatskleistą ir nedeklaruotą įmonių tinklą, kurio padedamas Seimo nario „Agrokoncernas“ valdo žemes ir apeina įstatymą.

Įstatyme nuo 2006 metų galiojo saugiklis, draudžiantis vienam asmeniui ar įmonei įsigyti daugiau nei 500 hektarų žemės ūkio paskirties žemės. Šis ribojimas galiojo „Agrokoncernui“. Nuo 2014 metų įsigyti daugiau nei 500 hektarų žemės buvo draudžiama jau ir susijusiems asmenims bei bendrovėms. Šis ribojimas galiojo tiek „Agrokoncernui“, tiek koncerno valdomoms dukterinėms įmonėms, kurių yra 28-ios.

Tačiau 15min skelbė, kad R.Karbauskis, du jo sūnūs, jo sesuo, brolis ir tėvas – visi jie yra arba buvo žemės valdytojai, o ta žeme naudojosi politiko koncernas, kuriam pačiam įstatymai žemės pirkti neleido.

Prezidentė D.Grybauskaitė žiniasklaidai teigė, kad Žemės ūkio ministerija turėtų skubos tvarka ne tik galvoti apie įstatymo pataisas, bet ir numatyti priežiūros mechanizmą.

„Jau esame minėję ir anksčiau, kad įstatyme yra išlikę trūkumų, jį reikėtų tobulinti. Bet čia matau didžiausią problemą tai, kad net ir toks, koks dabar yra įstatymas, nebuvo priežiūros, kaip įstatymas vykdomas ir vykdymo mechanizmo.

Tai jau yra vykdomosios valdžios apsileidimas. Ir čia jau Žemės ūkio ministerija turėtų skubos tvarka ne tik galvoti apie įstatymo pataisas, bet taip pat ir būtina numatyti priežiūros mechanizmą“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

R.Karbauskis 15min teigė, kad žemes valdantys jo vaikai, brolis, sesuo, taip pat jis pats ir jo įmonės įstatymo nepažeidė.

VIDEO: R.Karbauskis apie žemes valdančias savo vaikų, brolio, sesers įmones: jūs turite kokių nors pretenzijų?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius