-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 10

D.Grybauskaitė: aplinkosaugos reikalavimų nevykdančiai Lietuvai gresia baudos

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad Lietuvos aplinkosaugos įsipareigojimų Europos Sąjungai (ES) nevykdymas gali turėti blogų pasekmių – valstybei tektų mokėti dideles baudas.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Europiniai įsipareigojimai, kurie yra tiesiogiai susiję su finansavimu tokiems sąvartynams steigti ir gamtosaugos klausimams, kurių gauname iš Europos, yra didžiuliai ir tų įsipareigojimų nevykdymas gali ateityje atsiliepti labai rimtai žmonėms, nes gali tekti iš bendro biudžeto labai daug mokėti“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Kazokiškių sąvartyne, apie 40 kilometrų nuo Vilniaus, apsilankiusi šalies prezidentė.

Anot jos, Lietuva atsilieka nuo kitų Europos šalių atliekų rūšiavimo srityje, be to, nėra priimti įstatymai dėl oro kokybės kontrolės.Lietuva atsilieka nuo kitų Europos šalių atliekų rūšiavimo srityje.

„Apie visus tuos dalykus norėčiau pakalbėti su ministrais, nes gyventojai skundžiasi, dėl to ir esu čia, esu gavusi labai daug skundų, bet norėčiau pasižiūrėti strategiškiau – ne tik konkrečios vietos atžvilgiu, bet ir kaip Lietuva ruošiasi artimiausiu 5–10 metų laikotarpiu tvarkyti atliekas“, – teigė ji.

„Aš pirmiausia norėčiau, kad priežiūra ir kontrolė visų sąvartynų būtų tikrai reali, konkreti ir veiksminga“, – pridūrė ji.

Prezidentė ketvirtadienį taip pat susitiko su Kazokiškių kaimo bendruomene, išklausė sąvartyno kaimynystėje gyvenančių žmonių skundus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius