-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 22

D.Grybauskaitė: derybos dėl būsimojo ES biudžeto vakar žlugo

Europos Sąjungos (ES) šalių vadovams nepavykus susitarti dėl 2021–2027 metų Bendrijos biudžeto, kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad derybos penktadienį žlugo. Nors prezidentas Gitanas Nausėda džiaugėsi dėl papildomų pinigų, kuriuos pavyko iškovoti, buvusi šalies vadovė pabrėžė, kad kol nebaigei derėtis, kalbėti apie tarpinius laimėjimus negalima, nes jų gali nelikti.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeštadienį D.Grybauskaitė dalyvauja Vilniaus knygų mugėje. Paklausta, ar nejaučia nostalgijos ES valstybių vadovų deryboms, kadenciją baigusi prezidentė sakė, kad nepasiilgsta, kai reikia sėdėti iki ryto, o paskui dar ir dieną.

Tačiau ji patikino žinanti situaciją dėl derybų, kurios vyksta dėl būsimosios ES finansinės perspektyvos.

„Nes tas paketas, kuris dabar yra diskutuojamas ar panašus, buvo jau prieš gerus metus, dar man bebaigiant kadenciją. Tai aš tą situaciją žinau. Be to, buvau neseniai susitikusi ir su kanclere Angela Merkel, mes kalbėjome apie tai. Aš tikrai žinojau, kad nesusitars, nes buvo aišku, kad nesusitars. Dramos reikia visiems, na, negali iš karto atvažiuoti ir pasakyti, kad nusileidai. Turi gi, kad visi įsivaizduotų, kaip kovoji“, – komentavo D.Grybauskaitė.

Jos nuomone, tikrai bus dar vienas ar du susitikimai.

„Svarbiausia, tas susitarimas greičiausiai įvyks iki liepos 1 dienos, nes vėliau pirmininkauja Vokietija ir aišku, kad ji nenorės derėtis per savo pirmininkavimą. Tai mes dar turime keturis mėnesius tokiai pilnai dramai pasirodyti“, – aiškino kadenciją baigusi prezidentė.

Aš pasakysiu labai trumpai ir aiškiai: derybos vakar neįvyko. Reiškia, visi pasiūlymai dingo nuo stalo.

Prezidentas G.Nausėda tvirtu laimėjimu pavadino tas nuolaidas, kurias pavyko išsiderėti Lietuvai – 180 mln. eurų. Jie mūsų šaliai gali būti skirti dėl didelės emigracijos.

„Aš pasakysiu labai trumpai ir aiškiai: derybos vakar neįvyko. Reiškia, visi pasiūlymai dingo nuo stalo. Viskas bus iš naujo. Kol nebaigei derėtis, kalbėti apie tarpinius laimėjimus negalima, nes jų gali nelikti. Ir kasdien viskas iš naujo. Ar mano, kad žmonės paskui neatsimins? Derybos vakar žlugo. Viskas. Vakar derybos žlugo“, – pabrėžė D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius