Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 04

D.Grybauskaitė latviškai pasveikino latvius Nepriklausomybės dienos proga

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Rygoje susitiko su Latvijos prezidentu Valdžiu Zatleru ir dalyvavo iškilmingame Latvijos parlamento posėdyje Latvijos Nepriklausomybės dienai paminėti.
Dalia Grybauskaitė Latvijos Nepriklausomybės dienos minėjime Rygoje
Dalia Grybauskaitė Latvijos Nepriklausomybės dienos minėjime Rygoje / President.lt nuotr.
Temos: 1 Latvija

„Širdingai sveikinu Jus visus Latvijos Nacionalinės dienos proga. Mūsų tautos – ne tik kaimynės, mes dar ir sesės. Tik dvi pasaulyje likusios baltų tautos. Ačiū Jums, broliai latviai, už galimybę visada jausti Jūsų brolišką petį. Jūs gebate išlikti orūs pavojų akivaizdoje, išmintingai ir susitelkę įveikiate sunkumų jūrą. Kaip rašo garsus latvių poetas ir lietuvių literatūros vertėjas Knutas Skujenieks: „Išlipsi anam krante, eik toliau ir nieko nebijok". Esu tikra, toks padrąsinimas reikalingas ir mums, lietuviams!", – latviškai sveikino kaimyninę tautą Lietuvos vadovė.

Pasak prezidentės, jau dvidešimt metų kai abi tautos atkūrė savo laisvas ir demokratiškas valstybes, o greta esame ištisus amžius. Lietuviai ir latviai kartu kūrė papročius ir tradicijas, dainas ir dainų šventes, drauge statė ir gynė savo miestus ir kaimus, savo valstybes. Lietuvos vadovė pabrėžė, jog turime toliau laikytis drauge ir bendrai dirbti tiesos ir gerovės labui.

„Tegul Baltijos vienybės kelias, kuriuo atėjome į laisvę, veda mūsų šalis ir toliau, gerovės ir klestėjimo link. Geros Tau kloties, brangioji latvių tauta! Laimingų ir viltingų Tau amžių!", – palinkėjo D.Grybauskaitė.

Vėliau prezidentė dalyvaus gėlių padėjimo ceremonijoje prie Laisvės paminklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius