Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 22

D.Grybauskaitė susitiks su energetikos komisaru M.Šefčovičium

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitiks su į Lietuvą atvykstančiu už energetikos sąjungą atsakingu Europos Komisijos (EK) pirmininko pavaduotoju Marošu Šefčovičium ir aptars EK siūlymus dėl energetikos sąjungos įgyvendinimo ir stiprinimo.
Atominė energetika
Atominė energetika / 123rf.com nuotr.

„Šalies vadovės teigimu, minėtas paketas yra ypač aktualus Lietuvai, nes stiprina ES solidarumą energetikos sektoriuje, užtikrina dujų tiekimo saugumą visiems ES regionams ir numato valstybių narių tarpusavio pagalbos mechanizmą tiekimo sutrikimų atvejais“, – rašoma Prezidentūros pranešime spaudai.

D.Grybauskaitė taip pat susitikime aptars Baltijos šalių sinchronizacijos su kontinentine Europa klausimus, branduolinį saugumą ir Europos Sąjungos (ES) poziciją dėl nesaugių atominių elektrinių ES pasienyje su Baltarusija bei Karaliaučiumi. Be to, bus kalbama apie dujotiekio „Nord Stream II“ projekto galimą neigiamą poveikį ES dujų rinkai.

EK antradienį pristatė energetinio saugumo dokumentų rinkinį, kuriame numatomos energetinio saugumo priemonės, reikalingos, kad Europos Sąjunga (ES) pasirengtų esminiams pasauliniams pokyčiams energetikos srityje ir galimiems energijos tiekimo sutrikimams.

Dokumentų rinkinyje yra pristatytas naujas dujų tiekimo saugumo reglamentas visai Europos Sąjungai (ES), kuriuo siekiama užtikrinti tiekimo saugumą regioniniu principu. Lietuva dujų tiekimą turėtų užtikrint kartu su kitomis Baltijos valstybėmis ir Suomija. Be to, pasiūlytas sprendimas, kuriuo siekiama skaidrių Europos Sąjungos (ES) šalių susitarimų su trečiosiomis šalimis dėl energijos šaltinių tiekimo ir bendradarbiavimo energetikos srityje.

Pirmadienį EK pirmininko pavaduotojas taip pat susitiks premjeru Algirdu Butkevičiumi, Seimo pirmininke Loreta Graužiniene, Seimo Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų nariais, lankysis bendrovės „Litgrid“ valdymo centre, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Antradienį M.Šefčovičius kartu su energetikos ministru Roku Masiuliu lankysis SGD terminale Klaipėdoje. Taip pat Klaipėdos universitete surengs susitikimą su energetikos sektoriaus, valdžios institucijų atstovais, verslo bendruomene ir socialiniais partneriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius