-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 06 /13:22

D.Grybauskaitė: „visi šešėliai“ dėl VRK darbo turi būti panaikinti

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad „visi šešėliai“ dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) darbo privalo būti panaikinti. Ji po antradienį susitikimo su Seimo valdyba Prezidentūroje ragino parlamentarus užtikrinti VRK kontrolę ir darbo kokybę.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Turime užtikrinti mūsų rinkimų sistemos saugumą. Skandalai ir diskusijos, kurias girdime dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos – kartoju savo poziciją, kad VRK turi išlikti nešališka, skaidri, visi šešėliai turi būti panaikinti, atsakyti klausimai į visus neaiškumus. Primenu, kad tiesioginė atsakomybė dėl VRK darbo kokybės ir kontrolės lieka Seimo rankose ir labai tikiuosi, kad Seimas šią funkciją savo atliks visiškai“, – sakė D.Grybauskaitė.

Po jos ir Seimo pirmininko pasisakymų šalies vadovė neatsakė į BNS klausimą, ar pasitiki VRK vadove, visa VRK ir ar, jos nuomone, dabartinė komisija sugebės užtikrinti rinkimų skaidrumą.

Opozicija kelia VRK vadovės L.Matjošaitytės atsakomybės klausimą dėl dar praėjusios kadencijos pabaigoje, pernai birželio mėnesį, komisijos darbo grupės parengtos, bet iki šiol neapsvarstytos išvados dėl „valstiečių“.

Minimoje išvadoje nėra nustatyta rinkimų įstatymų pažeidimų, bet dėl milijoninės „Agrokoncerno“ paramos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu susijusiems renginiams siūloma kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją.

Teisėsauga atmetė konservatorių prašymą dėl jos veiklos pradėti ikiteisminį tyrimą.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis po susitikimo su prezidente antradienį sakė, jog iš dešimties pirmadienį su juo susitikusių VRK narių „tik pusantro pasisakė už tai, kad jiems būtų sunku dirbti su esama komisijos pirmininke“.

„Todėl nematau kol kas poreikio ir galimybės keisti VRK pirmininkę“, – tikino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius