Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 24

D.Grybauskaitė vyksta į ES 60-mečio minėjimą Romoje

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį išvyksta į Europos Sąjungos (ES) 60-mečio minėjimą Romoje, kur šalių lyderiai žada demonstruoti vienybę, nepaisant artėjančių skyrybų su Britanija.
Europos Sąjunga
Europos Sąjunga / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienį 27 šalių lyderius priims popiežius Pranciškus, o šeštadienį jie pasirašys Romos deklaraciją dėl ES ateities vizijos.

Susitikimo išvakarėse D.Grybauskaitė sakė, kad „jei bus politinė valia ir noras sutarti, ES sugebės atsinaujinti, geriau įsiklausyti į piliečių lūkesčius ir tapti stipresne, dar geriau funkcionuojančia Bendrija“.

„Narystė ES atnešė Lietuvai ne tik ekonominę naudą, bet tapo ir didžiuliu pažangos varikliu, įnešė daugiau skaidrumo ir aukštus vakarietiškus standartus daugelyje gyvenimo sričių“, – sakė prezidentė.

LRT televizijai kalbėdama apie vizitą prezidentė sakė, kad ES šalių vadovai Romoje pabrėš pamatines Bendrijos vertybes, o Europos ateities modelis paaiškės bėgant laikui.

„Svarbiausi išskiriantys bruožai išlieka, vieningumas išlieka, europa sieks ir toliau užtikrinti taiką, gerovę savo žmonėms, demokratiją ir žmogaus teises“, – penktadienį transliuotame interviu sakė D.Grybauskaitė.

„Na o kaip tai darysime, ar greičiau judėdami, ar atskiromis grupėmis giliau bendradarbiaudami, laikas parodys, bet dabartinės sutartys numato labai daug instrumentų. Reikia tik jais naudotis ir mėginti turėti vieningą politinę valią greičiau priimti sprendimus“, – pridūrė šalies vadovė.

Lietuviai yra vieni iš didžiausių ES narystės rėmėjų visame žemyne. Anot ekspertų, tai daugiausia lemia ES finansinė parama, teisė laisvai judėti bendrijoje ir Rusijos grėsmė.

Diskusijose dėl ES ateities šiuo metu daug dėmesio skiriama pasiūlymui kurti „kelių greičių“ Europą, kur tik dalis šalių savanoriškai apsispręstų glaudžiau bendradarbiauti tokiais klausimais kaip gynyba ir ekonomika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius