Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 27

D.Grybauskaitė: Z.Brzezinskis buvo laisvės ir demokratijos vertybių gynėjas

JAV miręs iškilus akademikas Zbigniewas Brzezinskis buvo išskirtinė asmenybė, nuoseklus laisvės ir demokratijos vertybių gynėjas, savo šalies patriotas, ištikimas Lietuvos ir Europos draugas, siekęs stiprinti JAV ir Europos partnerystę, užuojautoje sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prezidentės teigimu, didelė Z.Brzezinski patirtis, jo politinių įvykių analizė buvo vertinama tiek akademinės ir politinės bendruomenės, tiek ir visos visuomenės. Z.Brzezinskio mokslinis palikimas išliks aktualus įkvėpimo šaltinis daugeliui jaunų mokslininkų ir ekspertų, siekiančių suprasti ir paaiškinti tarptautinę politiką, sakoma prezidentės užuojautoje.

Dėl Z.Brezezinskio netekties D.Grybauskietė pareiškė nuoširdžią užuojautą šeimai, artimiesiems, draugams ir akademinei bendruomenei.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius užuojautoje dėl Z.Brzezinski omirties, JAV diplomatą ir politologą vadina Lietuvos ir Baltijos valstybių bičiuliu.

„Visuomet prisiminsime jį kaip Lietuvos ir Baltijos valstybių bičiulį, savo tvirtomis vertybinėmis nuostatomis gynusį vieningos ir laisvos Europos idėją įtemptu Šaltojo karo laikotarpiu bei nuosekliai rėmusio Lietuvos narystę Šiaurės Atlanto Sutarties Aljanse (NATO)“, – sako L.Linkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius