-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 11

D.Grybauskaitės komanda atsisveikina: nepamirštamas žvilgsnis, negyva musė, raudoni batai ir pakelta trispalvė

Išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos išvakarėse prezidento rūmai – šurmulyje ir nostalgijoje. Todėl postus paliekantys kadenciją baigiančios šalies vadovės Dalios Grybauskaitės patarėjai socialiniame tinkle dalinasi įspūdžiais apie dešimtmetį valdžiusią prezidentę.
Prezidentės ir merų susitikimas
Prezidentės ir merų susitikimas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Pirmą kartą aš jį pamačiau 2009 m. liepos 20 d. kai prezidentė visą politinę komandą susikvietė į pasitarimų salę. Pamačiau žvilgsnį“, – feisbuke rašė prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė.

M.Lingės teigimu, šalies vadovė skatino daug reikalauti iš savęs, tačiau per dvi D.Grybauskaitės kadencija būta ne vien rimties ir santūrumo. Prezidentė, prisimena patarėjas, moka pajuokauti ar nuraminti. Esą prezidentė nenukreipdama dėmesio galėdavo pastebėti menkiausias detales.

„Atsiminsiu ir tą žvilgsnį, kur šoniniu regėjimu gebėdavo pastebėti net smulkiausias, bet ypatingos svarbos detales. Jau nekalbant apie tą, kurį tik galiu įsivaizduoti, nes deja nemačiau, bet apie jį girdėjau – kai susitikimo su Izraelio premjeru metu salėje įkyriai skraidžiusią musę tuo pačiu šoniniu regėjimu sugebėjo nusitaikyti ir pritrenkti iš pirmo bandymo pernelyg neatitraukiant dėmesio nuo pašnekovo akių“, – dalinosi M.Lingė.

M.Lingei įsiminė toks Dalios Grybauskaitės žvilgsnis
M.Lingei įsiminė toks Dalios Grybauskaitės žvilgsnis

Padovanojo kaklaraištį

Tuo tarpu D.Grybauskaitės spaudos tarnyboje dirbęs Liudas Zakarevičius prisiminė pirmąjį susitikimą su politike iki jai stojant prie valstybės vairo. Patarėjas pasakoja į pokalbį atvykęs suveltais plaukais, avėdamas raudonus batus bei su keturiais auskarais ausyse. Prezidentė L.Zakarevičiui padovanojo kaklaraištį užsimindama, kad ateityje šio gali prireikti.

„Tiesa, tąkart ji pridūrė, kad raudonus batus ir auskarus trumpam reikėtų pamiršti. Per pirmus rinkimus buvau atsakingas už jos vizitus po Lietuvą, todėl tik išvažiavęs supratau, ką ji turėjo mintyje. Tiesa, raudoni batai išliko, o auskarai taip ir dingo visiems laikams“, – rašė D.Grybauskaitės patarėjas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Lingė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Lingė

L.Zakarevičius prisiminė susitikimą su rinkėjais Telšiuose, kuomet prezidentę esą puolė neįvardinta žiniasklaidos grupė. Patarėjas pasiteiravo ar prezidentė nebijo pasirodžiusios neigiamos informacijos. D.Grybauskaitė esą paaiškino neturinti ko bijoti, nes tėvai mirę, artimųjų nėra, o draugai – akylai saugomi. Todėl visas purvas klius tik jai, o būdama „švari“, prezidentė neturi ko bijoti.

„Bet svarbiausia, niekada neturėjau pagrindo abejoti. Nei idėjiniu stuburu, nei jos pasirinktu valstybės keliu, nei jos atsidavimu. Kai reikėdavo, ji būdavo griežta. Kai aplinkybės leisdavo trumpam atsikvėpti nuo darbo – jautri. Kai turėdavome galimybę bendrauti neformalioje aplinkoje – linksma, empatiška ir turinti puikų humoro jausmą“, – rašė L.Zakarevičius.

Patarėjas pasidžiaugė, kad prezidentė kiekvienam komandos nariui leido būto savimi ir neribojo nei vieno asmenybės.

Pakelta vėliava

Prezidentės patarėja Živilė Didžgalvienė dėkojo D.Grybauskaitei už 10 metų bendro darbo. D.Grybauskaitės spaudos tarnyboje dirbusi patarėja džiaugėsi įveiktais iššūkiais bei išmoktomis pamokomis.

Ž.Didžgalvienė prisiminė susitikimą su Lietuvos tremtiniais Kaune, kurio metu D.Grybauskaitei lipant ant scenos nukrito tremtinių vėliavos.

„Dalia Grybauskaitė buvo pati pirmoji jas pakelti, sakydama, kad „Lietuvos vėliavos ant žemės niekas nevolios!“. Man tai buvo kasdieninis pasididžiavimo Lietuva, savo valstybe pavyzdys“, – feisbuke dalinosi patarėja.

Dėmesio kadenciją baigiančiai prezidentei paskutiniais valdymo mėnesiais netrūko. Pavasarį knygą pavadinimu „Nustokim krūpčiot“ išleido prezidentės Spados tarnybos vadovė Daiva Ulbinaitė.

Balandį šalies kino teatruose pasirodė Donato Ulvydo sukurta juosta apie D.Grybauskaitės prezidentavimo dešimtmetį „Valstybės paslaptis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius