Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 22

D.Grybauskaitės patarėjas J.Markevičius: prezidentė nusivylusi sprendimu dėl naujo FNTT vadovo

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nusivylusi sprendimu dėl naujo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo, sako šalies vadovės vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jonas Markevičius.
Prezidentės patarėjas J.Markevičius žada skaidresnę specialiųjų tarnybų veiklą.
Prezidentės patarėjas J.Markevičius žada skaidresnę specialiųjų tarnybų veiklą. / LŽ nuotr.

Konkursą į šį postą laimėjo Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Vitalijus Gailius.

Anot J.Markevičiaus, V.Gailius yra iš anksto tapęs „spekuliacijos įkaitu“, o pokyčių FNTT kol kas nematyti. Vadovų pakeitimas, jo žodžiais, nepadės išspręsti šios institucijos problemų.

„Prezidentė nusivylusi tokiu Vyriausybės sprendimu, kuris užsivedė į nedidelį ir rezultatų neturintį pasikeitimą, nes prezidentės pozicija buvo aiški dėl FNTT, kaip institucijos, kad turi būti iš esmės peržiūrėta. Dabar naujai paskirtas vadovas iš anksto tapo spekuliacijos įkaitu, galbūt ir nepelnytai, bet kol kas nevyksta pokyčių šioje tarnyboje“, – interviu Žinių radijui sakė prezidentės patarėjas.

„Prezidentės manymu, FNTT užprogramuota susidurti su tomis pačiomis problemomis, nesvarbu, koks bus vadovas“, – teigė jis.

J.Markevičius negalėjo atsakyti, ar FNTT bus sujungta su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI), kaip skelbta anksčiau. Tačiau, anot jo, tarnyba turėtų būti perduota Finansų ministerijos žinion.

„Vidaus reikalų ministerija pati viena nėra pajėgi formuoti kovos su finansiniais nusikaltimais politikos. Tam reikia Finansų ministerijos matymo ir bendradarbiavimo su Finansų ministerijos atskaitingomis institucijomis. FNTT turi būti perduota Finansų ministerijai, kokia forma, kaip, tai turėtų būti premjero sprendimas“, – sakė prezidentės patarėjas.

V.Gailius dar iki paskelbiant konkurso rezultatus žiniasklaidoje buvo įvardytas kaip laimėtojas.

Iš viso dokumentus buvo pateikę 10 pretendentų, vienas jų neatitiko reikalavimų, tad konkurse pakvieti dalyvauti 9 kandidatai.

FNTT vadovavęs R.Boreika iš šių pareigų atsistatydino nuo gegužės 18 dienos. Jis dėl premjero ir kitų valdančiųjų kritikos kovo pabaigoje paskelbė nusprendęs išeiti į pensiją.

Praėjusį mėnesį pagal premjero A.Kubiliaus pareiškimą Generalinė prokūratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl R.Boreikos veiksmų, tačiau tuometis laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas pranešė nenustatęs galimo R.Boreikos piktnaudžiavimo tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius