Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 22

D.Kedžio tėvai nutarė nesikreipti į nepriklausomus ekspertus

Praėjusią savaitę mirusio Drąsiaus Kedžio artimieji suabejojo Teismo medicinos instituto specialistų išvadomis, tačiau velionio tėvai nutarė atsisakyti nepriklausomų ekspertų paslaugų.
Prie šarvojimo salės
Prie šarvojimo salės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį iš Vilniaus į Garliavos Jonučių laidojimo namus parvežę velionio kūną, giminaičiai tvirtino ketinantys samdytis ekspertus iš užsienio. Tačiau vėliau D.Kedžio artimieji apsigalvojo ir nutarė nesikreipti į specialistus. Anot D.Kedžio svainio Aido Venckaus, toks buvo galutinis velionio tėvų sprendimas.

„Situacija yra tokia, kad Lietuvoje tokių ekspertų praktiškai nėra. Norint pasikviesti ekspertus iš užsienio, turi būti atlikta pakartotinė ekspertizė Lietuvoje ir tai padaryti būtų galima tik tuomet, jeigu kreiptųsi prokuratūra. Aš kalbu konkrečiai apie Lenkijos ekspertus. Negali atvažiuoti privatus asmuo ir pasakyti, kad mes ten abejojame, nesutinkame (su ekspertų išvadomis, – aut. past.) ir sudarome susitarimą, kad atvažiuokite ir padarykite ekspertizę. Tokios galimybės nėra“, – sprendimo atsisakyti nepriklausomų ekspertų paslaugų priežastis vardijo A.Venckus.

A.Venckus: trūksta logikos

Advokatui pasakius, jog laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Raimondas Petrauskas ketvirtadienį viešai pareiškė „neprieštarausiąs, jeigu galutines šalies ekspertų komisijos išvadas įvertintų nepriklausomas specialistas iš užsienio“, A.Venckus tikino šių žodžių negirdėjęs.

„Sunku vertinti, kiek tuose žodžiuose yra tiesos. Man asmeniškai įdomiausias sprendimas tas, jog D.Kedį ginanti advokatė buvo informuota, kad nepriklausomiems ekspertams nebus leidžiama stebėti, kaip atliekama ekspertizė. Čia nelabai yra logikos, jeigu norima viešumo, jeigu norima pašalinti visas abejones. Suprantu, kad pakviesti ekspertai negali atlikti veiksmų, atlikti paties tyrimo. Bet jie turi teisę stebėti. O mums buvo pasakyta, kad tokie ekspertai įleisti nebus“, – tikino velionio sesers vyras.

Vertinti ekspertų išvadų pats nesiryžo

Paklaustas, kaip vertina Teismo medicinos instituto ekspertų pateiktas išvadas, jog D.Kedys mirė užspringęs, A.Venckus teigė, kad sunku spręsti nemačius pačių išvadų.

„Jas reikia skaityti. Tos išvados reikalauja specialių žinių. Jos turi būti motyvuotos, pagrįstos. Aš kol kas tik mačiau laikinąjį mirties liudijimą. Ar pamatysiu jį vėliau? Sunku pasakyti. Tai vėl priklausys nuo prokuroro“, – pareiškė pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius