Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 09

D.Nausėdienė: netekti namų yra nepaprastai sunki duotybė

Pirmosios šalies ponios Dianos Nausėdienės teigimu, netekti šeimos, netekti namų, būti vienu ir stovėti prieš XXI amžiaus iššūkius yra nepaprastai sunki duotybė.
Diana Nausėdienė
Diana Nausėdienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Penktadienį D.Nausėdienė dalyvavo Vilniaus arkivyskupijos Carito Laikinuosiuose namuose vykusioje spaudos konferencijoje, skirtoje atsinaujinusių Carito Laikinųjų namų gimtadienio šventei ir Pasaulinei benamystės dienai paminėti.

Ją galite žiūrėti čia:

VIDEO: D.Nausedienė lankosi Carito Laikinuosiuose namuose – minima Pasaulinė benamystės diena

D.Nausėdienės teigimu, netekti šeimos, netekti namų, būti vienu ir stovėti prieš XXI amžiaus iššūkius yra nepaprastai sunki duotybė. Ją pakelti vienam žmogui, anot pirmosios ponios, yra neįmanoma.

„Ir todėl kiekvienas socialinis partneris, kuris padeda žmogui atsistoti ant kojų, ir padeda bendruomenei sutelkti jėgas ir paremti artimą savo, yra nepaprastai svarbus. Nes mes galime daug šnekėti apie socialinę gerovę ir nedaryti jokių konkrečių žingsnių. Mano dešinėje yra žmonės, kurie nekalba, bet daro“, – spaudos konferencijoje sakė D.Nausėdienė.

Po daugiau kaip dvidešimties veiklos metų Carito nakvynės namai, pasak jos, tapo centru, kuriame žmones stengiamasi grąžinti į pilnavertį, savarankišką gyvenimą.

„Gražesnio darbo turbūt negali būti. Ir šitas darbas yra telkimas bendruomenės, socialiai pažeistų žmonių grąžinimas į bendruomenę, jų paglobojimas, tas bendruomeniškumo ugdymas, ta gėrio, meilės dovana. Tai yra didžiulis gražus darbas, kuris yra visiškai priešingas neapykantai ir patyčioms. Todėl šiandien aš esu čia“, – kalbėjo D.Nausėdienė.

Laikinuosius namus ji vadino vieta, kurioje „tarpsta žmogaus orumas“, susitinka meilė, atjauta, žmogiškumas, tikėjimas.

„Tai yra vilties namai“, – sakė D.Nausėdienė.

Galima ištiesti ranką

Vilniaus arkivyskupo Gintaro Grušo teigimu, kalbant apie minėtus nakvynės namus, yra proga kalbėti bendrai apie šią situaciją ir problemą.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Arkivyskupas Gintaras Grušas pristatė, kaip karantino situacijoje bus švenčiamos Velykos
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Arkivyskupas Gintaras Grušas pristatė, kaip karantino situacijoje bus švenčiamos Velykos

„Padėti žmonėms suprasti, kad žmonėms galima padėti, galima ištiesti ranką. Ir šie namai ypatingi todėl, kad ne tik yra vieta žmonėms, kur neteko stogo, vietos gyventi, pernakvoti, bet čia mūsų darbuotojai ir savanoriai padeda jiems žingsnis po žingsnio grįžti į gyvenimą, grįžti į tokią vietą, kur jie galės turėti savo namus vėl“, – sakė G.Grušas.

Jis priminė, kad naujoje savo enciklikoje popiežius Pranciškus pakartojo, kad visi esame broliai ir seserys.

„Ir esami kviečiami pamatyti tą žmogų, kuris yra šalia, kuris yra bėdoje, ir sugebėti jam padėti“, – kalbėjo arkivyskupas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius