Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 12 /15:47

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė D.Vilytė išeina į Registrų centrą: išvargino chaosas

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktorė Diana Vilytė ketina trauktis iš užimamų pareigų. 2018 metų pabaigoje vadovauti institucijai antrai ketverių metų kadencijai paskirta D.Vilytė aiškina norinti keisti darbą. Šalies vadovas tikisi, kad artimiausiu metu bus surastas naujas šios tarnybos vadovas. Naujienų agentūra BNS paskelbė, kad D.Vilytė dirbs Registrų centre.
Diana Vilytė
Diana Vilytė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

D.Vilytė patvirtino, kad prezidentui Gitanui Nausėdai pateikė prašymą atleisti ją iš VPT vadovės pareigų.

„Prieš keletą savaičių esu pateikusi prašymą atleisti mane iš užimamų pareigų. Priežastis – noriu keisti darbą. Laukiu prezidento dekreto“, – 15min sakė ji.

Priežastis – noriu keisti darbą. Laukiu prezidento dekreto.

D.Vilytė paneigė, kad yra sulaukusi G.Nausėdos raginimo trauktis iš VPT.

„Patvirtinu, kad nesu sulaukusi prezidento raginimo trauktis iš VPT vadovės pareigų“, – raštu pateiktame atsakyme nurodė ji.

Laimėjo konkursą Registrų centre

D.Vilytė dirbs Registrų centre. Rugpjūčio pradžioje ji laimėjo atranką į vieną iš vadovaujančių pozicijų, BNS ketvirtadienį patvirtino Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus.

Jis teigė kol kas negalintis įvardyti konkrečios pozicijos, tačiau sakė, kad D. Vilytė bus viena iš direktorių, jos sritis nebus viešieji pirkimai. BNS žiniomis, D.Vilytė turėtų užimti paslaugų valdymo direktorės pareigas.

Kada D.Vilytė pradės dirbti, M.Samkus taip pat neatsakė, nes dar nepasirašyta sutartis.

Išvargino chaosas

D.Vilytė sako tikinti, kad valstybės įmonės paslaugų valdymo direktorės pareigos bus kūrybiškesnis darbas. „Tai yra labiau kūryba dvelkiantis darbas – truputį pabodo rodyti kietą kumštį, būti svieto lygintoju ir moralizuotoju. Norisi kažką kurti, labiau pozityviam būti rate“, – BNS sakė D.Vilytė.

Ji tikino, kad tarnyba bandė inicijuoti pokyčius statybos, maitinimo, medicinos sektoriuje, bet „nesulaukė atliepio“. D. Vilytės teigimu, įtakos turi ir priešrinkiminis laikotarpis.

„Dabar yra priešrinkiminis laikotarpis, daug pašalinių triukšmų, o ne racionalaus darbo. Toks vegetavimas yra gana sudėtingas. Aš esu žmogus, kuris nori pokyčių – kai matai tą visą chaosą fone, supranti, kad dirbti yra gana sudėtinga“, – sakė D.Vilytė.

Pasak D.Vilytės, Lietuvos viešųjų pirkimų sistemoje yra problemų dėl konkurencijos stokos, ekonominio naudingumo kriterijų taikymo, Lietuva atsilieka žaliųjų viešųjų pirkimų srityje.

D. Vilytė sakė tikinti, kad jos įpėdinis į viešųjų pirkimų sritį pažiūrės nauju kampu.

„Galbūt su naujomis idėjomis, nestandartiniais sprendimais, kitokiu požiūriu, kitokia patirtimi ir tas bus labai sveika viešajam sektoriui. Aš už pokyčius – atėjęs žmogus galbūt pamatys nišą, kaip galima veikt, kur galima nukreipti dėmesį. Aš labai optimistiškai žiūriu. Tikrai nesugrius nei valstybė, nei viešieji pirkimai“, – BNS sakė ji.

Vyksta aktyvi naujo VPT vadovo paieška

Prezidento G.Nausėdos atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis patvirtino, kad šalies vadovas sulaukė D.Vilytės prašymo atleisti ją iš VPT vadovės pareigų.

„Mūsų žiniomis, puiki savo srities specialistė nusprendė keisti savo darbo pobūdį ir su tuo yra susijęs jos prašymas“, – 15min teigė jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Pasak A.Bubnelio, viešieji pirkimai yra labai svarbi sritis ir svarbu, kad VPT veikloje būtų tęstinumas.

„Šiuo metu aktyviai vyksta naujo tarnybos vadovo paieška. D.Vilytė turėtų dirbti iki bus paskirtas naujas vadovas. Tikimės, kad tai bus jau artimiausiu metu“, – aiškino prezidento atstovas žiniasklaidai.

Šiuo metu aktyviai vyksta naujo tarnybos vadovo paieška.

Paskyrė D.Grybauskaitė S.Skvernelio teikimu

VPT D.Vilytė vadovauja nuo 2014 metų.

Antrai kadencijai į šias pareigas ji buvo paskirta 2018 metų gruodžio mėnesį prezidentės Dalios Grybauskaitės. Jos kandidatūrą pateikė premjeras Saulius Skvernelis.

Tąsyk pranešant apie D.Vilytės paskyrimą prezidentūra nurodė, kad VPT vadovė institucijai iškėlė aukščiausius profesionalumo reikalavimus, stiprinant viešųjų pirkimų politiką, taikant aktyvią pažeidimų prevenciją ir siekiant skaidraus bei efektyvaus valstybės lėšų naudojimo.

D.Vilytė, kaip VPT direktorė, du kartus buvo išrinkta geriausia metų valstybės tarnautoja. Jos nuopelnai 2018 metais buvo įvertinti valstybės apdovanojimu – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

Anksčiau D.Vilytė yra vadovavusi Lietuvos verslo paramos agentūrai, dirbo Atviros Lietuvos fondo direktore, yra prisidėjusi prie daugelio nevyriausybinių institucijų susikūrimo ir veiklos, buvo viena iš iniciatyvos „Baltoji banga“ pradininkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius