Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

D.Budrevičienės teisybės paieškos tęsiasi

Antradienį Apeliacinis teismas nagrinėjo ginčą tarp Dalios Budrevičienės ir jos buvusių darbdavių Krekenavos agrofirmos. Nei D.Budrevičienė, nei jos atstovas į posėdį neatvyko.
Dalia Budrevičienė
Dalia Budrevičienė / „Panevėžio balso“ nuotr.

Krekenavos agrofirmos atstovė advokatė  Kornelija Janonytė Apeliacinio teismo kolegijai teigė, kad Panevėžio teismui nagrinėjant D.Budrevičienės ieškinį buvo pažeistas Civilinio proceso kodeksas, taip pat netinkamai nustatytos teisinės aplinkybės dėl žalos atlyginimo. Teismas išvadas paskelbti ketina balandžio 7 dieną.

Apeliaciniam teismui Panevėžio apygardos teismo sprendimą apskundė abi pusės. D.Budrevičienei iš Krekenavos agrofirmos priteisė 85 tūkst. litų. Moteriai ši suma atrodo per maža – ji siekia prisiteisti pusę milijono litų, o jos buvusiems darbdaviams ši suma – per didelė. Įmonė nesutinka išmokėti kompensacijos ir reikalauja, kad teisybės dėl vokelių ieškotoja padengtų bylinėjimosi išlaidas.

Panevėžio rajone Krekenavos miestelio gyventoja D.Budrevičienė 2006 metų vasarį per susitikimą su rinkėjais „darbiečio“ Viktoro Uspaskicho paklausė, kiek laiko su politiko vardu sietoje bendrovėje Krekenavos agrofirmoje algos bus mokamos nelegaliai – vokeliuose. Klausimus paviešinus žiniasklaidoje, įmonę užplūdo tikrintojai, o moteris netrukus atleista iš darbo. Teismas pripažino, kad atleidimas neteisėtas.

Vykstant teismų maratonui dėl atleidimo iš darbo, D.Budrevičienė sunkiai susirgo, jai buvo atliktos 8 operacijos, ji tapo nedarbinga. Mykolo Romerio universiteto Teismo medicinos instituto ekspertai nustatė, kad tyčiniai buvusių darbdavių veiksmai ir juos lydėjęs teismai turėjo tiesioginės įtakos moters sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius