-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 14

D.Grybauskaitė ištarė „taip“?

Šaltinių teigimu, eurokomisarė Dalia Grybauskaitė po ilgų dvejonių apsisprendė dalyvauti prezidento rinkimuose.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Vilniaus diena“, kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas pasigyrė jau iš pačios eurokomisarės girdėjęs atsakymą į Lietuvą dominantį klausimą dėl jos dalyvavimo rinkimuose. Tačiau jis nutylėjo, ką išgirdęs. Kai kurie socialdemokratai privačiuose pokalbiuose tvirtina girdėję, kad Europos Komisijos narė A.Brazauskui atsakiusi teigiamai. Tai neva verčia ir patį kadenciją baigusį valstybės vadovą lengviau atsipūsti ir nebegalvoti apie savo kandidatūros kėlimą. A.Brazauskas nenusiteikęs kovoti su buvusia savo vadovaujamos Vyriausybės finansų ministre D.Grybauskaite, kurią laiko labai gera specialiste ir tinkama užimti prezidento postą.

Tiesa, D.Grybauskaitės planus kovoje dėl prezidento posto gali sujaukti konservatorių pasirinkimas. Mat anksčiau Andrius Kubilius teigė, jog konservatoriai paremtų D.Grybauskaitės kandidatūrą prezidento rinkimuose. Tačiau pastaruoju metu kilo abejonių dėl tokio plano, nes konservatoriai linksta link kito varianto. Krikščionys demokratai jau pareiškė norintys iškelti europarlamentaro Vytauto Landsbergio kandidatūrą. Esą tokiems planams gautas ir paties V.Landsbergio pritarimas.

Jeigu konservatoriai iškeltų V.Landsbergio kandidatūrą, o D.Grybauskaitė vis dėlto pasakytų „ne“, tuomet neatmetama galimybė, kad į prezidento postą vėl gali siekti patekti ir A.Brazauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius